Ispiši ovu stranicu
Petak, 12 Travanj 2013 09:57

Mir mojim očima

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

UDRUGA RUSA SLAVONIJE ORGANIZIRALA IZLOŽBU RUSKIH UMJETNICA  -

 

POŽEGA – Udruga Rusa Slavonije i Gradski muzej Požega pod pokroviteljstvom grada Požege organizirali su izložbu ruskih umjetnica pod nazivom „Mir mojim očima“ u Velikoj izložbenoj dvorani požeškog muzeja.

IMG 6069Izloženi su radovi mlade umjetnice Darie Kljajić, rođene 1988. u Voronježu u obitelji poznatih likovnih umjetnika. Završila je Dječju likovnu akademiju 2003. godine a diplomirala 2007. ikonoslikarstvo na Bogoslovnoj akademiji u Moskvi. Od 2008. godine živi i radi u Hrvatskoj. Radi akvarele, izrađuje lutke, igračke, nakit i suvenire.

IMG 6071Svoje radove izložila je i Sanja Pribić, porijeklom iz obitelji ruskih emigranata nakon Oktobarske revolucije, kada joj se djed i baka doseljavaju u Zagreb. Rođena 1960. u Zagrebu, završava Školu primijenjene umjetnosti i Akademiju likovnih umjetnosti. Bavi se ilustriranjem i grafičkim dizajnom, a ilustrirala je više udžbenika, slikovnica i knjiga za djecu i odrasle.

Izloženo je i nekoliko radova amaterskih umjetnika ruskog porijekla. Umjetnice je posjetiteljima predstavila ravnateljica muzeja Mirjana Šperanda a izložbu je otvorio požeški gradonačelnik Zdravko Ronko.