Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 30 Kolovoz 2021 11:32

Uz Devetnice nakon sv. mise organiziran Koncert duhovne glazbe triju sestara Halužan

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

PLETERNICA - Umjesto na Trgu bećarca zbog lošeg vremena i kiše, Koncert duhovne glazbe sestara Halužan održan je Školsko-sportskoj dvorani OŠ fra Kaje Adžića.  Sestre Halužan, Katarina, Klara i Magdalena, rođene su Zagrebčanke a danas žive u Koprivnici. Dugo godina pjevaju duhovnu glazbu i kroz pjesmu posvećuju se vjeri, a pjevanjem se bave amaterski. Magdalena ističe da njih tri imaju jednu specifičnu povezanost, što se čuje i na pozornici. Od malih nogu su zajedno nešto radile kroz glazbu, a cijeli život žive po načelima kršćanske vjere. Pjevanje im dođe kao jedna nadgradnja kojim upotpunjuju svoj način življenja i kroz pjesmu još više žive svoju vjeru.

Najpoznatija pjesma im je "Prva ljubav" a snimile su i jedan video spot. Za sada još nemaju svoj album, a na koncerte se rado odazivaju gdje god je prilika za duhovnu glazbu. U Pleternici su pjevale uz pratnju zagrebačkog benda "Zgroowe" koji ih već duže vremena prati na koncertima, a uz električne gitare, klavijature i bubnjeve bio je tu i saksofon.

Prije početka koncerta mladež pleterničke župa sv. Nikole, kojih je i bilo najviše na koncertu, darivali su sestre Halužan majicama s logom Gospe od Suza. Osim svoje pjesme Prva ljubav, pjevale su i Gospode trebam te, Tu sam da te slavim,Slava Isusu, Hosanu, Egipatske zidine i druge.

Autor: Vladimir Protić

Galerija slika