Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Rujan 2020 08:46

Održan još jedan Knjignik - piknik s knjigama u Pleternici i donio dvije kazališne predstave

Ocijeni sadržaj
(16 glasova)

PLETERNICA - Hrvatska knjižnica i čitaonica Pleternica organizirala je još jedan Knjignik – piknik s knjigama. Knjignik je manifestacija Hrvatske knjižnice i čitaonice Pleternica koju financijski podržava Ministarstvo kulture, a organizira se i uz podršku Grada Pleternice i Turističke zajednice Grada Pleternica.  

Knjignik je sinoć u Pleternici na Trgu bećarca donio dvije kazališne predstave, jednu za djecu a jednu za odrasle.

U 18 sati u programu za djecu vidjeli smo Dječje kazalište „Branko Mihaljević“ iz Osijeka s predstavom pod nazivom "Jednozubi gusar". Predstava je prilagođena i djeci manjeg uzrasta, a nakon predstave uslijedila je kratka edukacija za djecu i roditelje o važnosti pričanja bajki, ali i ispričanu bajku Društva naša djeca Pleternica u sklopu projekta Svijet kroz dječje oči.

U 19 sati program se nastavio predstavom za odrasle monodramom "Đuka Begović", ulomcima iz romana Ivana Kozarca, kojeg je odlično utjeloviti glumac Ivica Koprivnjak iz Amaterskog kazalište Belišće. On je u preko sat vremena uspio sve posjetitelje vratiti u neko staro vrijeme našeg slavonskog sela, kraj 19. stoljeća, života koji su još nedavno proživljavali naši djedovi i bake. Kozarac u romanu kroz 26 dijelova opisuje pokušaj bijega od svakodnevnog života, neobuzdanosti, provale slobodne volje i nagona. Pribjegavanje alkoholu kao jedinom rješenju iz nastale situacije, jer alkohol opija, omamljuje i savladava sve, trza iz ružne sadašnjosti, te mučno lomi vlastiti život.

Knjignik je proveden uz sve epidemiološke mjere koje su trenutno na snazi.

Galerija slika