Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Kolovoz 2020 09:06

Veliki interes napunio gledalište na trgu za predstavu Kerekesh teatra "Krtice"

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

HRVATSKA KNJIŽNICA I ČITAONICA PLETERNICA ODRŽALA JOŠ JEDAN KNJIGNIK - PIKNIK S KNJIGAMA ZA SVE OD NAJMLAĐIH DO ONIH NEŠTO STARIJIH UZ SVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE  -IMG 3110

PLETERNICA -  Iako je nekoliko aktivnosti i priredbi Hrvatskoj knjižnici i čitaonici Pleternica odgodila korona kriza, uspjeli su uz poštivanje svih epidemioloških mjera organizirati jedan Knjignik - piknik s knjigama. -  U programu Knjignika, kulturu donosimo u vanjski prostor, u neformalno okruženje, i na ovaj način knjige, čitanje te ostale vidove kulture približavamo publici, ali i prolaznicima - istakao je ravnatelj knjižnice Franjo Novak, a ovoga puta tim iz knjižnice i Renata Matičević pripremili su niz aktivnosti tijekom cijelog dana, na različitim lokacijama.

IMG 3108

 

Ova cjelodnevna manifestacija prvo je počela u dvorištu Dječjeg vrtića Tratinčica u Pleternici, namijenjen najmlađima i njihovim roditeljima. Gostovala je dječja autorica Željka Horvat-Vukelja koja je djecu upoznala s nekoliko svojih djela, ilustriranih priča za djecu i slikovnica - Balončica, Pijanistica, Petra uči plivati, Leteći glasovir i Hrabrica.

U nastavku Knjignik je u Gradskom parku Pleternica organizirao za mlade i nešto starije, kviz iz područja književnosti, zavičaja i opće kulture.

IMG 3107

Navečer je na Trgu bećarca Pleternica veliki interes posjetitelja izazvala predstava za odrasle, a bilo je i puno mladih, Kerekesh teatra iz Varaždina "Krtice". Predstavu je režirao Ljubomir Kerekeš a igrao je Jan Kerekeš, otac i sin koji su jako poznati u hrvatskoj glumačkoj, filmskoj, kazališnoj i dramskoj sceni. Bio je to odličan sat proveden uz niz komičnih situacija koje doživljava domar NK Žbunj, svakodnevnih situacija koje se događaju svima, a posebno njegov rat i borba s krticama uoči vrlo važne utakmice. Niz događanja tipičnih za ruralne sredine hrvatske, nasmijao je brojne posjetitelje, kojima je veliki prostor trg osigurao i gledanje i praćenje predstave, uz poštivanje svih epidemioloških mjera.

IMG 3126