Ispiši ovu stranicu
Petak, 05 Lipanj 2020 11:11

Cvjetići glazbe imaju novu predsjednicu Antoniju Jagodić

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

PLETERNICA - Nakon dugog niza godina, kvalitetnog i odgovornog vođenja Glazbenog društva Cvjetići glazbe, organizatora jedinog dječjeg tamburaškog festivala u Hrvatskoj, došlo je do promjene na čelu udruge.

Dosadašnja predsjednica Katarina Aladrović Slovaček je zajedno sa svojim suradnicima tražila adekvatnu zamjenu za čelno mjesto koju su pronašli u mladoj profesorici glazbe, Antoniji Jagodić.

– Vrijeme je za promjene, dugo smo vodili udrugu i zahvaljujem svima koji su doprinijeli razvoju našeg festivala. Kao i svi imali smo svojih uspona i padova, ali unatoč problematici puno toga smo napravili, između ostalog vratili i autorsku večer. Želim istaknuti bezrezervnu podršku svih sponzora koji su nas pratili, ali i Grada Pleternice koji je uvijek bio prisutan – rekla je Aladrović Slovaček.

Važno je da festival zadrži svoj izvorni oblik, a to je dječji tamburaški festival, dodaje Aladrović Slovaček koja ne odlazi iz udruge, već dapače sve svoje iskustvo daje na raspolaganje mlađoj generaciji.

– Vjerujem kako će Antonija nastaviti gdje smo stali, ali očekujem i kako će implementirati nove ideje i dati svoj obol festivalu – ističe.

- Važno je da festival zadrži svoj izvorni oblik, a to je dječji tamburaški festival - dodaje Aladrović Slovaček koja ne odlazi iz udruge, već dapače sve svoje iskustvo daje na raspolaganje mlađoj generaciji.

Nova predsjednica, Antonija Jagodić je kako smo već naveli profesorica glazbe koja je također jedna od sudionica festivala.

– Uistinu sam ponosna i zahvalna za ovu priliku, Cvjetići glazbe su nešto što me možda i definiralo i nastup na njima je jedno prekrasno iskustvo. Danas u novom obliku opet sam dio toga i nastojat ću zajedno sa svima napraviti one korake više koje svi želimo – rekla je Jagodić.

Uz “stare” članove novi dio izvršnog odbora je i Ana Baketarić. – Kao i Antonija i ja sam presretna na ovoj prilici – kratko je rekla Ana koja je također nastupala na festivalu.