Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 24 Prosinac 2012 10:51

Crno-bijela foto priča u Pleternici

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

IZLOŽBOM FOTOGRAFIJA PREDSTAVLJEN FOTOKLUB OPPIDUM  -

 

PLETERNICA – Povodom osnivanja „Fotokluba Oppidum“ i 105-te obljetnice postojanja Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici Udruga Oppidum postavila je u pleterničkoj knjižnici 14. prosinca izložbu fotografija pod nazivom „Black and White“.

Tri mlada fotografa, inače članovi vrijedne Udruge Oppidum iz Pleternice, osnovali su sekciju udruge pod nazivom „Fotoklub Oppidum“. Drago Komarić, Tomislav Safundžić i Milica Milosavljević već duže vrijeme bave se fotografijom, a ova izložba je njihovo prvo predstavljanje svome gradu. Doduše, Tomislav Safundžić je već dosegao svjetsku slavu svojim videom „This is our planet“ koji je složio koristeći NASA-ine fotografije. Video je do sada na youtube.com servisu i internetu pregledan više od 2,3 milijuna puta, a nisu ni rijetke njegove pobjede na domaćim i inozemnim foto natjecanjima. Drago Komarić, inače je predsjednik Udruge Oppidum i pleterničanima je poznat kao stručnjak za informatiku i vrsni fotograf. Jedina dama među jačim spolom je Milica Milosavljević, inače dopredsjednica udruge, koja svoju ljubav prema prirodi i životinjama već duži niz godina bilježi svojim foto aparatom.

- Iako prostorom skučena, knjižnica je bila dupkom puna posjetitelja koji su došli pogledati 20 fotografija u crno-bijeloj tehnici ovog vrijednog pleterničkog trojca. Ovo je bilo njihovo prvo predstavljanje svome rodnome gradu, a emocije nisu zaobišle ni voditelja knjižnice. - Sve ovo su moja djeca koja kao da su prije par dana bili kod nas po školsku lektiru - rekao je ravnatelj Hrvatske knjižnice i čitaonice u Pleternici, prof. Franjo Novak.

- Već smo izradili novu stranicu „Fotokluba Oppidum“ koja će na internetu biti dostupna zajedno s novom stranicom Udruge Oppidum koja je također u izradi. Ovim putem pozivamo sve zaljubljenike u fotografiju da nam se priključe jer planiramo i foto natjecanja i tečajeve, a naravno i nove izložbe., kazao je voditelj sekcije fotokluba Tomislav Safundžić.

Goste na otvorenju izložbe s par izvedbi na gitari oduševila je mlada gitaristica Marta Šojat, uspješno je sve vodila voditeljica Ana Safundžić, a svi su se na kraju počastili vinima Vinarije Markota.

Izložba je otvorena do 21. prosinca u radno vrijeme knjižnice.