Ispiši ovu stranicu
Subota, 22 Prosinac 2012 09:56

Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEŠKE MAŽORETKINJE ORGANIZIRALE DOČEK DJEDA BOŽIČNJAKA  -

POŽEGA – Već tradicionalno Požeške mažoretkinje organiziraju doček djeda Božičnjaka u Sportskoj dvorani Grabrik, a ove godine velikom plesnom revijom pod nazivom „Pjesmom i plesom kroz Hrvatsku“. Požegi s ljubavlju zaželjele su čestiti Božić i sretnu Novu godinu brojnim plesnim koreografijama putujući kroz cijelu Hrvatsku, od županije do županije, a slikom i plesom pokušale su nam dočarati specifičnosti i prepoznatljivosti pojedine županije. Krenulo se od krajnjeg juga i Dubrovačko-neretvanske županije sa linđom, pa preko dalmatinskih i istarske županije do kontinenta. Otplesali smo i zagorske i podravske županije, a završili naravno s nama bliskim slavonskim županijama.

U predstavljanju svih županija Požeškim mažoretkinjama pomogli su i gosti Dječji vrtići Požega, Šareni svijet i Radost, Plesni studio Boa, Mažoretkinje grada Pleternice, Plesni klub Extrime Pleternica, Plesni klub X-file Brestovac, Plesni klub Sky Nova Gradiška, Mažoretkinje grada Nova Gradiška, Mažoretkinje općine Velika, Plesni studio Marine Mihelčić, Twirling klub Požega i Gimnastičko društvo Sokol Požega.PC178447

Posebni gosti ove manifestacije bili su Ištvan Varga i Gabrijela Pilić, pobjednici TV Showa Ples sa zvijezdama koji su nekoliko puta na podiju pokazali plesove s kojima su nastupali i pobijedili. Svaka njihova točka izazvala je buran vrisak i veliki aplauz.

Na kraju su svi dočekali i Djeda Božičnjaka koji je stigao u dvoranu u svom karakterističnom crvenom odjelu i velikom sijedom bradom, te izazvao interes za fotografiranje za uspomene.

Oproštaj s mažoretkinjama

Svake godine Marina Mihelčić ima i jedan težak trenutak, a to je oproštaj s mažoretkinjama koje odlaze na dalje školovanje, udaju se, dobivaju svoju djecu i više nisu u mogućnosti nastupati i natjecati se sa svojim kolegicama. Uvijek su to dirljivi trenutci, jer su neke kod Marine počele plesati kad su bile male djevojčice. Uz suze, zahvale i obvezne poklone za sjećanje od mažoretkinja su se oprostile Ivana Dupor, Milka raguž, Anamarija Blažanin, Iva Soldo i Anita Škoda Soldo.PC168207

Mažoretkinje je za njihov oproštaj od plesa primio i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko u Gradskoj kući, te ih darivao. On je sa njima godinama sudjelovao i pratio ih na njihovim natjecanjima, putovanjima i veselio se njihovim uspjesima. Čestitao im je na tim uspjesima i promicanju imena grada Požege širom Europe kao najboljih ambasadorica Požega.