Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 17 Prosinac 2012 16:28

Stoljetna tradicija pučkih kalendara

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

PREDSTAVLJEN NOVI POŽEŠKI PUČKI KALENDAR  -

 

POŽEGA - Nastavljajući tradiciju tiskanja pučkih kalendara koja datira još od 1864. godine, predstavljen je "Požeški pučki kalendar" za 2013.godinu. Uz brojne sadržaje iz gospodarstva, društvenog, političkog i kulturnog života, pučki kalendar donosi i mnoge savjete stručnjaka te druge zanimljivosti.

 

" Ovo 21. izdanje Požeškog pučkog kalendara okupilo je mnoge suradnike, novinare, stručnjake i javne djelatnike koji su svatko iz svog kuta dali doprinos kako bi čitatelji dobili što cjelovitiji uvid u događanja tijekom ove godine. Ima i dosta zanimljivih tema o različitim jubilejima, šetanim kolima ali i priča o poznatoj požeškoj obitelji Res Koretić koji su inače začetnici šibenske košarke - doznajemo od urednika kalendara i novinara Jelenka Topića.

 

- Ono što ovaj kalendar čini posebnim svakako je njegov sadržaj koji može poslužiti za istraživanja o mnogim temama - istaknula je profesorica književnosti Jasmina Brkić koja je predstavila pučki kalendar.

 

Pisan jednostavno i razumljivo Požeški pučki kalendar namijenjen je široj čitalačkoj javnosti, a kako sadrži i kalendarij s popisom blagdana u svim župama Požeštine, kalendar obavljanja poljoprivrednih radova te adresar obrtnika, mnogi ga istaknula je Brkić koriste tijekom cijele godine. U ime požeškog gradonačelnika savjetnik Ivan Čolak pozdravio je tiskanje novog 21. Požeškog pučkog kalendara koji tako nastavlja stoljetnu tradiciju tiskanja pučkih kalendara. (V. Re.)