Ispiši ovu stranicu
Subota, 20 Travanj 2019 12:05

Brojni autori iz zemlje i susjedstva dali pjesme izvođačima „Zlatnog glasa zlatne doline 2019.“

Ocijeni sadržaj
(4 glasova)

KAPTOL - Još je malo vremena preostalo do jubilarnog 45. Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2019.“ koji će se 10. svibnja održati u Kaptolu. Sada je u izradi festivalski album sa dvadesetak novih pjesama koje će premijerno biti izvedene na toj tradicionalnoj priredbi na kojoj se unazad deset godina izvode isključivo skladbe pisane za ovaj festival.

Svakako je zanimljivo vidjeti tko su autori čije će se pjesme izvesti ove godine na festivalu. Iz godine u godinu to su sve respektabilnija imena domaće glazbene scene, ali i neki iz susjednih zemalja jer ove godine iz susjedstva dolaze i izvođači, točnije iz Bosne i Hercegovine, Srbije, te Austrije.

Brojna su imena na popisu autora. Tu je Mirko Šenkovski poznat pod pseudonimom Geronimo koje piše pjesme za Halida Bešlića, Hanku Paldum i druge zvijezde estrade na ovim prostorima.

Nadalje autori su i Marko Tomasović, Štefanija Soldan, Đurđa Habel, Drago Pecek, Ivica Divjak, Davor Totović,  Stjepan Knežević, Antonio Berač, Alen Mozer, Branimir Mikić, Željko Pavičić, Tomislav Jakobović, Igor Gregurić, Ivan Priman, Zdravko Carević Car, Ivana Glavačević, Krunoslav Dražić, Luka Sabolić, Danijel Krmić, Željko Bošković, Petar Pokupčić, Stjepan Japarić i Zvonimir Tonković kao dio domaćih imena autora glazbe, teksta ili aranžmana.

Iz okolnih zemalja tu su Božo Zovko iz Širokog Brijega (BiH), Ivica Orlić iz Beča, te Vojvođani Sebastijan Kantur, Ninoslav Radak i Matija Temunović.

Ove godine u obradu pjesama za festivalski album uključio se i tonski studio Rockoko iz Strizivojne, vlasnika Tihomira Ivanetića, koji su poznati kao produkcija najpoznatijih imena naše estrade.

Kako je poznato festival organizira općina Kaptol u suradnji sa Udrugom za glazbu i pisanu riječ „Pan press“ iz Požege, pokrovitelj je Požeško-slavonska županija, potporu daju brojni sponzori, a medijski pokrovitelji su dvadesetak televizija iz naše i zemalja okruženja, koje će emitirati snimku festivala, kao i više radio-postaja te novina i portala među kojima je i tjednik Kronika požeška-slavonska.