Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Rujan 2016 10:50

Novi predsjednik Uprave Kutjeva d.d. Mladen Pavić

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

KUTJEVO – Kako doznajemo Nadzorni odbor Kutjeva d.d. razriješio je dosadašnju upravu, a za novog predsjednika Uprave imenovao je Mladena Pavića. Za očekivati je da će dolaskom novog čelnog čovjeka Kutjevo d.d. kao prehrambena kompanija postati još jači lider u segmentu proizvođača vrhunskih vina i prehrambenih proizvoda, te zauzeti visoko mjesto na ljestvici u regiji.

Mladen Pavić diplomirao je na Veterinarskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu gdje je stekao zvanje doktora veterinarske medicine. Karijeru započinje na Hrvatskoj radio televiziji 1999. godine gdje radi kao novinar do 2004. godine. Iste godine imenovan je za glasnogovornika Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodnog gospodarstva na kojoj je dužnosti do 2008. godine kada postaje glasnogovornikom Ministarstva regionalnog razvoja, šumarstva i vodnog gospodarstva.

Od 2009. do 2010. godine obnaša dužnost ravnatelja Uprave za logistiku i informacijske sustave u Ministarstvu poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja. Predstojnikom Ureda za odnose s javnošću i glasnogovornikom Vlade RH imenovan je 2010. godine gdje ostaje do 2012. godine kada prelazi u privatni sektor.

Dolaskom Kolinde Grabar Kitarović za predsjednicu Republike Hrvatske imenovan je za njenog savjetnika za EU fondove, poljoprivredu i ribarstvo na kojoj je bio dužnosti do imenovanja za predsjednika Uprave Kutjevo d.d..

Obnašao je i funkcije predsjednika Nadzornog odbora Kaštelanski staklenici, a bio je i predsjednik Upravnog vijeća Državne ergele Đakovo-Lipik. Bogato iskustvo moći primijeniti u realnom sektoru Kutjeva d.d. te time dati svoj doprinos u razvoju tog društva koje je od velikog značaja za Požeštinu i širu okolicu.

Tekst: Vladimir Protić Foto: D.K.