Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 26 Siječanj 2014 14:33

Aktualni sat uz večernje druženje

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

 

UDRUŽENJE OBRTNIKA POŽEGA UGOSTILO OBRTNIKE PRIMORJA I DALMACIJE -

POŽEGA – Požeško Udruženje obrtnika već nekoliko godina održava odlične odnose s obrtnicima iz Rijeke, Vrbovskog, Kaštela, Splita i Brača. Ove godine ponovno su ih ugostili u okviru njihovog nastupa na manifestaciji požeškog Vincelova i Zeleno-plave inicijative u svom Obrtničkom domu.
- Mojim dolaskom na čelo Udruženja obrtnika Požega ja sam nastojao što više intenzivirati te susrete, potaći međusobni rad, razmjene dobrih iskustava i razmjenu dobara, pa čak i preporuke djelatnika koji su odlazili na rad u ugostiteljstvo za vrijeme ljetne sezone. Mi smo za njih davali preporuke naših dobrih vinara i kvalitetnih vina, suhomesnatih proizvoda i ostalih proizvoda naših obrtnika. Oni već nekoliko godina dolaze i upotpunjuju naše manifestacije koje se održavaju u našem kraju kada kod njih nije sezona, a mi odlazimo kod njih na njihove manifestacije, u Kaštele u 6. mjesecu kada su Dani kaštela, na Brač u jematvu. U ta druženja uvijek sa sobom vodimo i folklor, tamburaše, naše vinare, a oni k nama također dođu sa svojim folklorašima – istakao je Slavko Rich, predsjednik požeškog Udruženja obrtnika.
Nakon aktualnog sata koji je ovaj puta malo kasnio jer goste je u putu zahvatio snježni poremećaj, ali su ih domaćini strpljivo dočekali i pripremili dobru okrjepu. Putovali su po četiri, pet sati više zbog snijega pa im je ovakva dobrodošlica prijala, a ubrzo su se pomiješali pa se ravnopravno čula i slavonska i dalmatinska pjesma.

 

Galerija slika