Ispiši ovu stranicu
Subota, 05 Listopad 2013 12:44

Četiri poslovna prostora i nova radna mjesta

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

ZONA MALE PRIVREDE DOBILA DRUGI PODUZETNIČKI INKUBATOR -

PAKRAC – "Drago mi je što ste došli vidjeti ostvarenje još jednog našeg sna" – ovim riječima pozdravila je direktorica pakračkog Poduzetničkog centra Vida Iličić prisutne na svečanosti otvorenja drugog poduzetničkog inkubatora izgrađenog u zoni male privrede, nedaleko prvog inkubatora. Podsjetila je potom kako je Poduzetnički centar s radom počeo 2000. godine a tri godine kasnije krenule su pripreme za gradnju prvog poduzetničkog inkubatora IMG 5589vrijednog 10 milijuna kuna. Značajan dio tog novca osiguran je kroz program EU CARDS. - Prvi inkubator odavno je popunjen a osobno se nadam kako će do Nove godine i ovi prostori biti puni – kazala je Vida Iličić.

Poduzetnički inkubator - druga generacija prostire se na površini od 815 četvornih metara i u njemu se nalaze četiri poslovna prostora namijenjena isključivo proizvodnim djelatnostima. Objekt je vrijedan milijun eura od čega su 75 posto sredstva EU programa IPA. Ministarstvo poduzetništva i Grad Pakrac osigurali su svako po 12,5 posto sredstava. - Naš je osnovni zadatak da radimo na razvoju gospodarstva i otvaranju radnih mjesta kako bi se zaposlili mladi ljudi. U ovom inkubatoru trebalo bi posao dobiti između 100 i 200 ljudi. Treba reći i to da se IMG 5611više od 500 radnih mjesta u Pakracu veže uz projekte koji su započeti u Poduzetničkom centru i inkubatoru a nastavljeni u Zoni male privrede – rekao je gradonačelnik Pakraca Davor Huška. Podsjetio je također kako je Grad Pakrac za prvi i drugi inkubator te za pristupnu cestu kroz tri programa EU bespovratno dobio 25 mil. kuna.

 - Ponosan sam i čast mi je slušati ovu predivnu priču o vrijednim ljudima koji znaju što hoće. Pakrac i Lipik su znali kako s mladim ljudima obnoviti u ratu devastirani prostor i potom ga dalje razvijati. Grad Pakrac, uz Grad Pleternicu, je 'perjanica' u povlačenju sredstava iz fondova EU među svim jedinicama lokalne samouprave u našoj županiji – istakao je župan Alojz Tomašević pozdravljajući prisutne.IMG 5605

Čestitke Pakračanima uputili su i saborski zastupnik Franjo Lucić, EU parlamentarka Ivana Maletić, ravnateljica Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Nataša Mikuš Žigman i pomoćnica ministra poduzetništva i obrtništva Dijana Bezjak. - Čestitam Pakracu koji može biti primjer drugim jedinicama lokalne samouprave. To je grad u kojem znaju strateški planirati na realnim osnovama, znaju kako razvijati ljudske kapacitete i zadržati ih u ovoj sredini – rekla je Dijana Bezjak.

IMG 5592Natječaj za zakup prostora u novom inkubatoru raspisan je na dan otvorenja a svi zainteresirani mogli su prostor razgledati do 3. listopada. Prema riječima gradonačelnika Huške, dva prostora već su iznajmljena a oko trećeg se pregovara.