Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Siječanj 2023 15:15

Komunalac Požega nabavio novo vozilo za brže i količinski više prikupljanje mješovitog komunalnog otpada

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

POŽEGA - Komunalna tvrtka "Komunalcu Požega" d.o.o. nabavila je novi kamion za odvoz miješanog komunalnog otpada. Ukupna zapremnina tovarnog prostora je 19 m3 čime će se omogućiti veći opseg broja kućanstava iz kojih se prikuplja odvod, ali i smanjiti broj odvoza i istovara otpada na odlagalište Vinogradine. Vrijednost vozila Scania i nadograđene opreme je 270 tisuća eura u nabavi putem leasinga.

IMG 0240

Novo komunalno vozilo predstavio je direktor Komunalca Domagoj Lovrić: - Vozni park Komunalca Požega zahtjeva obnovu jer je dio vozila u lošem stanju. Odlučili smo se za kupovinu suvremenog vozila koje će prije svega olakšati rad našim djelatnicima, ali i omogućiti brže sakupljanje i odvoz miješanog komunalnog otpada. Radnici više neće morati kante dizati rukama, već će se to obavljati automatski, a pražnjenje jednog spremnika trajat će 5-7 sekundi. Zbog povećanog odvajanja otpada na kućnom pragu, od 1. ožujka ćemo ukinuti jedan plan odvoza, s sadašnjih pet na četiri. Odlučili smo stoga nabaviti veće komunalno vozilo kako bismo na odlagalište vozili veću količinu otpada odjednom.

Kao i prethodno vozilo za prikupljanje papira i plastike i ovo novo komunalno vozilo nabavljeno je u suradnkji s tvrtkom O-K-TEH d.o.o. , a predstavnik dobavljača Hrvoje Rogić je tom prilikom istakao: - Ovo je vozilo koncepcijski potpuno drukčije od dosadašnjih koje Komunalac koristi. Nadogradnja tovarnog prostora je austrijske proizvodnje premium razine, tvtke Stumer i trenutno predstavlja značajan pomak što se tiče brzine obavljanja posla pražnjenja spremnika s otpadom. Ujedno s motorom nove generacije uštede na održavanju, ali i uštede goriva za oko 5 posto.IMG 0242

Ovo novo vozilo na zadatku se očekuje slijedećeg tjedna a uskoro kreće i novi plan odvoza komunalnog miješanog otpada.