Ispiši ovu stranicu
Subota, 30 Srpanj 2022 09:00

Komunalac Požega nabavio Električne tricikle za sakupljanje otpada po gradskim ulicama i javnim površinama

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Vozni park komunalne tvrtke Komunalac Požega d.o.o. bogatiji je za dva električna tricikla. Njima će djelatnici Komunalca jednostavnije obilaziti gradske kvartove i prazniti košarice za otpad postavljene u parkovima i na zelenim površinama, ali i sakupljati otpad koji su nesavjesni građani bacili u prirodu, na nogostupe i šetnice. Električni tricikli nabavljeni su putem Javnog poziva za sufinanciranje kupnje energetski učinkovitih vozila u javnom sektoru (EnU-5/21). Ukupna vrijednost tricikala je 57 tisuća kuna od čega 40 posto iznosa sufinancira Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

4e20c75ecde92eb607d74d526c668dc5 3 XL- Na električnim triciklima su postavljene kante od 120 ili 240l, snaga motora je 3kW i s jednim punjenjem baterije moguće je odraditi cijelu smjenu od osam sati. Nosivost im je 130 kg, razvijaju brzinu do 25 km/h, imaju ugrađenu solarnu signalizaciju, hidraulične kočnice, a postoji mogućnost i mehaničkog upravljanja pedalama – ističe Josip Mišić iz tvrtke Gradeko d.o.o.

- Održavanje i servis tricikala su vrlo jednostavni i dostupni u vrlo kratkom roku - dodao je Ivan Belošević, direktor proizvodno-servisnog centra Gradatin iz Našica.

Novi tricikli na požeškim su ulicama već danas. Djelatnici koji njima upravljaju ističu da im je sada puno lakše i brže raditi.