Ispiši ovu stranicu
Petak, 20 Svibanj 2022 11:10

Na ocjenjivanje u kutjevački "Festival graševine" pristiglo 125 graševina iz nekoliko država

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

KUTJEVO - Ovogodišnji "Festival graševine" u Kutjevu, nakon dvije godine epidemije korone, organizira se u ponom obimu. Grad Kutjevo, Udruga Kutjevački vinari i Turistička zajednica grada Kutjeva prihvatila se ovogodišnje organizacije koja kroz "Festival graševine" donosi niz priredbi, koncerata, natjecanja i ostalih događanja. Počelo je sve sa ocjenjivanjem vina sorte graševina, a ove godine na ocjenjivanje je pristiglo 125 graševina iz kontinetalne Hrvatske, ali i Slovenije, Mađarske i Srbije. Ocjenjivanje se podržava u Restoranu Kutjeva d.d., a pod vodstvom perdsjednika komisije prof. dr. sc. Edija Maletića na ocjenjivanju sudjeluju 3 komisije sa po sedam članova, vrsnih vinskih znalaca, a članovi komisije su iz Slovenije i Vojvodine te cijele Hrvatske.

Sve ocjenjivače na početku je pozdravio kutjevački gradonačelnik Josip Budimir, iskazujući da će zaista komisija imati težak posao ocjeniti ovaj veliki broj graševina. Pozvao je sve da sudjeluju i u otvorenim vratima kutjevačkih vinara, te na ostalim priredbama i događanjima uz Festival graševine koje su pripremljene u Kutjevu.

Predsjednik komisije Edi Maletić pozdravivši sve članove komisije istakao je da će svaka komisija imati nešto preko 40 uzoraka graševine za ocijeniti, istakao bodovnu listu za ocjenjivanje, te naglasio međunarodni karakter ovog ocjenjivanja ali i međunarodni karakter ocjenjivačke komisije.

Šampionske titule, velike zlatne plakete, zlatne, srebrne i brončane medalje dodijeliti će se 04. lipnja na Salonu ocijenjenih vina u Dvorcu Kutjevo..

Galerija slika