Ispiši ovu stranicu
Petak, 18 Prosinac 2020 10:18

Kutjevo d.d. i u vrijeme krize pokazuje kako vrednuje rad svakog djelatnika te cijeni povjerenje kooperanata

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

Bez obzira na posljedice pandemije COVID-19 vidljive kroz pad prodaje na domaćem i inozemnom tržištu, međutim, kontinuitet izgradnje prepoznatljivog brenda, visoka kvaliteta proizvoda te ulaganje i moderniziranje proizvodnje, pozicioniralo je KUTJEVO d.d. u red najznačajnijih poljoprivredno-prehrambenih proizvođača i vinarija u Hrvatskoj s 600 zaposlenih djelatnika, koja surađujući s preko tisuću obiteljskih gospodarstava značajno doprinosi razvoju lokalne zajednice te gospodarstvu cijele Požeško-slavonske županije.

Aktivna promocija uz već spomenutu kvalitetu proizvoda vidljiva je kroz brojne nagrade i priznanja, stoga je Uprava KUTJEVA d.d.  odlučila valorizirati rad i trud zaposlenika koji predstavljaju najvažniji segment poslovanja osiguravanjem 1.000,00 kn božičnice po djelatniku, posebnih nagrada u vidu nagrađivanog vina vrhunske graševine te darova za djecu.

“U jednoj od najizazovnijih godina zaposlenicima nastojimo pokazati kako cijenimo njihovo zalaganje i posvećenost kvaliteti. Bez obzira na posljedice lockdowna i pad prodaje vina te izazove koji nas čekaju u 2021. naši vrijedni djelatnici tokom cijele godine pokazuju hrabrost i predanost zbog čega zaslužuju biti nagrađeni. Smatramo kako je u konceptu društveno odgovornog poslovanja uspješan onaj gospodarski subjekt koji ujednačeno vodi računa o svom ekonomskom, društvenom i okolišnom utjecaju stoga nam boljitak naših zaposlenika, kao i naših kupaca, predstavlja prioritet”, poručuju iz Uprave KUTJEVA d.d.

Poseban naglasak stavili su na suradnju s razgranatom mrežom OPG-ova kao jedan od značajnijh segmenata poslovanja slijedom čega je odlučeno kako će posebne poklon pakete podijeliti i kooperantima. “Iznimno smo zadovoljni ovogodišnjim urodom, otkupom ratarskih i vinogradarskih kultura. Prošle, ali i ove godine, isplata otkupljenih ratarskih i vinogradarskih kultura odvijala se u rekordnom roku, što pokazuje da je KUTJEVO d.d. stabilan i pouzdan partner obiteljskim i poljoprivrednim gospodarstvima u Požeško-slavonskoj županiji. U pogledu vinogradarske kooperacije, bez obzira na koronakrizu, nismo otkazali niti jedan ugovor, otkupljujući više od 3.000.000 kg grožđa, a otkup grožđa isplaćen je u valuti od 30 dana. Ratarska proizvodnja tokom 2020. planirala je veliko okupljanje sa kooperantima na danu polja strnih žitarica, na kojem su se trebale predstaviti sorte ozimog i jarog ječma te pšenice. Nažalost, zbog ograničenja pri okupljanjima spomenuto nije održano, ali se nadamo da ćemo to biti u mogućnosti napraviti u 2021. U znak zahvale za dugogodišnju suradnju, u sklopu naših Poljocentara, svakog pojedinog kooperanta darivati ćemo u vidu poklon paketa kutjevačkih i đakovačkih vina, promo materijala te prigodnih čestitiki povodom božičnih i novogodišnjih blagdana”, poručuje Uprava KUTJEVA d.d.

Strateško promišljanje u neizvjesnim godinama poput ovogodišnje postaje sve važnije, a planiranje ulaganja KUTJEVA d.d. u narednim periodima usmjereno je na stvaranje pozitivne poslovne klime, napretka zaposlenika, tržišta, korisnika i potrošača, lokalne zajednice te ostalih sudionika. “Moramo naglasiti kako je 2020. u svakom aspektu bila izuzetno zahtjevna godina, ali smo u radnom odnosu zadržali sve zaposlenike i to prvenstveno zahvaljujući pravoovremenim reakcijama Vlade u pogledu isplate minimalnih plaća svima koji su bili pogođeni protuepidemijskim mjerama te mjerama kriznog skladištenja vina, što je ujedno bio i ključan faktor da zadržimo likvidnost te ostanemo tržišno konkurentni”, nadodaju iz Kutjeva.

Okrenuti proaktivnom razmišljanju, u 2021. iz KUTJEVA d.d. planiraju nastaviti ulagati u sve proizvodne sektore. “Sadašnjost odnosno budućnost vidimo u kontinuiranom unaprijeđenju vinogradarske i vinarske proizvodnje te razvoju novih poljoprivrednih kultura koje su na tržištu iznimno cijenjene. Smatramo kako domaći kupci, ali i sve više stranih kupaca te poslovnih partnera, prepoznaje kvalitetu proizvoda koje nudimo, stoga želimo pojačati tržišnu vidljivost kako u regiji, tako i šire”, napominju.

Prepoznatljivost i kvaliteta brenda te povjerenje kupaca u proizvod koji nude, predstavlja posebnu prednost KUTJEVA d.d. U vinarstvu, poljoprivredi i proizvodnji hrane, proizvodi provjerene i visoke kvalitete predstavljaju okosnicu domaćeg gospodarskog razvoja, stoga u intenzivnijem razvoju proizvodnje moramo poticati i jaču domaću potrošnju što se ujedno pokazuje kao značajan doprinos očuvanju radnih mjesta i opstojnosti gospodarstva.