Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 24 Siječanj 2013 22:07

Pomoć pri legalizaciji poljoprivrednih objekata povrćara

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

KLASTER PROIZVOĐAČA POVRĆA „ZLATNA DOLINA“  -

POŽEGA – Kako pomoći svojim članovima u postupku legalizacije poljoprivrednih objekata, razmišljali su u Klasteru proizvođača povrća Zlatna dolina, te organizirali predavanje za svoje članove na koje su pozvali Stjepana Keleminca dipl. inž. geodezije i Marijana Pandžića, dipl. inž. arhitekture iz požeške tvrtke Puni krug.

 - Poljoprivrednici moraju legalizirati sve zgrade koje nisu izgrađene u skladu s dozvolama, osim nekih montažnih objekata i drvenih baraka na poljoprivrednom zemljištu. Za neke vrste plastenika trebaju građevinske dozvole dok za one potpuno jednostavne ne treba. Mi sada poljoprivrednicima nudimo izradu arhitektonskog snimka zgrade za legalizaciju i ishođenje rješenja o izvedenom stanju za iste građevine, nudimo i geodetske usluge. Zahtjev podnosi investitor a potrebno ishođenje možemo odraditi mi – istakao je Marijan Pandžić, koji ističe da u dosadašnjim poslovima nije imao situacije da su bili jako veliki iznosi koje stranke nisu mogle platiti, jer su koristile i pogodnost da naknadu i komunalne doprinose plaćaju na rate.IMG 0433

 

Pripremajući se za novu sezonu svojim članovima su priredili i prezentaciju sjemena povrća nizozemske tvrtke Bejo Zaden, tvrtke koja ima vrlo kvalitetno sjeme za skoro sve vrste povrća koje se uzgajaju na našem području. Predavanje je održao Marijo Ivandić, dipl. inž. agronomije, predstavnik hrvatske podružnice. O zaštiti povrća i cvijeća predavanje i prezentaciju držala je Nataša Mužević, dipl. inž. agronomije iz tvrtke Agrochem Maks.

IMG 0429

 

Predsjednik klastera Perica Oroz iznio je neke pogodnosti koje je ugovori klaster za svoje članove oko nabavke repromaterijala, posebno za sjemenski krumpir, sadnice lučiće, te nabavku gnojiva.