Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 08 Siječanj 2014 11:02

Ne vidimo svoje mjesto u organizaciji ovogodišnjeg festivala

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

GLAZBENO DRUŠTVO ZLATNE ŽICE ODRŽALO MOŽDA ZADNJU GODIŠNJU SKUPŠTINU -
 

POŽEGA – Glazbeno društvo Zlatne žice koje je od početka devedesetih godina i obnove požeškog festivala organiziralo Glazbeni festival Zlatne žice Slavonije u Požegi održalo je svoju možda posljednju godišnju skupštinu, na kojoj je za novog predsjednika izabralo dugogodišnjeg člana Marka Baričevića iz Pleternice. IMG 5761
Nakon poznatih sukoba s čelništvom grada Požege i nemogućnosti da 2011. godine organiziraju festival u Požegi, za koji je koncesiju dobila druga Udruga i nakon uzimanja identiteta i znaka udruge i registracije u korist grada Požege nastaju brojni problemi za udrugu. Te godine oni organiziraju Glazbeni festival u Kutjevu, kojega su uspješno organizirali i 2012. i 2013. godine. Cijelo vrijeme nisu uspjeli uspostaviti narušenu suradnju s gradom Požegom, a u međuvremenu su uslijedile brojne tužbe kako s jedne tako i s druge strane. Nadajući se da će promjenom vlastu i gradu Požegi moći ponovno sudjelovati u radu i organizaciji požeškog festivala u Kutjevu su organizaciju prepustili novoosnovanoj udruzi Vinota, kojoj osobno kao članovi i organizacijski daju punu potporu, podsjetio je dosadašnji predsjednik Ivo Enjingi.
IMG 576955- No u novoj organizaciji ovogodišnjeg glazbenog festivala po novoj koncepciji i novim ljudima mi nismo vidjeli svoje mjesto, iako smo obavili razgovor u gradu Požegi – istakao je novi predsjednik Baričević. Stoga su požeškom gradonačelniku Vedranu Neferoviću predložili da se povuku međusobne tužbe, okončaju sporovi, a društvo će gradu ustupiti ime i zaštitni znak zbog kojega su se i sporili s bivšom vlasti u gradu Požegi.
Ako u međuvremenu članovi društva pronađu neki novi način organizacije bilo festivala ili neke priredbe koja je na tragu očuvanja nekih običaja narodne baštine požeškog kraja Udruga će nastaviti s radom, u protivnom će se ugasiti.