Ispiši ovu stranicu
Utorak, 17 Prosinac 2013 14:09

Lokalno partnerstvo za zapošljavanje protiv lokalnih problema nezaposlenosti

Ocijeni sadržaj
(2 glasova)

POŽEŠKI ZAVOD ZA ZAPOŠLJAVANJE PROVODI PROJEKT -

POŽEGA – Požeški ured Zavoda za zapošljavanje nakon potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda krenuo je sa provođenjem projekta „Lokalno partnerstvo za zapošljavanje protiv lokalnih problema nezaposlenosti“. Partner u ovom projektu vrijednom 34.624 eura je i Panora, Regionalna razvojna agencija požeško-slavonske županije. Ugovor o partnerstvu potpisale su predstojnica HZZ Marija Užar i IMG 5012direktorica Panore Senka Horvat na početnoj konferenciji, na kojoj su svi zainteresirani za sudjelovanje u projektu bili informirani o ciljevima i provođenju projekta.
- U nekim članicama Europske unije ovakva partnerstva su nastala spontano prije nekoliko godina, promišljanjem raznih sudionika kako unaprijediti tržište rada u svojim sredinama. Razmotrili su što mogu u svojoj sredini od svojih kapaciteta učiniti i to se pokazalo kao jedna izuzetno dobra praksa. Zbog toga nama EU želim pomoći da se zajedno na lokalnoj razini spojimo i djelujemo jer ne postoji neko rješenje koje mogu dati samo za nas. Imamo 22 sudionika u projektu iz naše županije, udruga, jedinica lokalne samouprave koji su prepoznali ovakav način rada i udružili se da sudjeluju u projektu. Članstvo je još uvijek otvoreno i ako se netko prepozna može pristupiti projektu. Poslovni i gospodarski sektor je u manjoj mjeri zastupljen, pa očekujemo i njihovo pridruženje – istakla je voditeljica projekta Martina Keller. Projekt se provodi godinu dana a za osnovni cilj ima povećati rast zaposlenosti u Požeško-slavonskoj županiji.
hzz dodjela panoramaNa kraju u prezentaciji projekta „Praksa u Njemačkoj – Posao u Hrvatskoj“ upoznali smo se i s deset polaznika, koji su po tri tjedna proveli na radu i edukaciji u Leipzigu. Oni su nezaposlene osobe u evidenciji zavoda u ekonomskim i građevinskim strukama, a u Njemačkoj su pohađali praksu u srodnim tvrtkama ovisno o njihovom obrazovanju. Njima su dodijeljeni certifikati o mobilnosti, a iznijeli su i svoja pozitivna iskustva koja su stekli.