Ispiši ovu stranicu
Nedjelja, 19 Ožujak 2023 08:16

"Papučki jaglaci" pohod 1. dan i koncert TS "Fijaker"

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

VELIKA - U želji da pojačaju svoju manifestaciju "Papučki jaglaci" koja je postala jedna od najvećim planinarskih okupljanja i pohoda s nekoliko tisuća sudionika, HPD "Sokolovac" Požega organizirao je dvodnevnu manifestaciju.

Tako su planinare koji su željni duže biti u Velikoj i na Papuku organizirao jedan pohod u subotu od 13 sati, boravak za sve zainteresirane planinare i noćenje u Planinarskom domu Lapjak, a kasnije u večer i dva odlična koncerta na otvorenom uz roštilj.

IMG 1452Nakon povratka sa staze koja nije bila jako zahtjevna i trajala je oko 3 sata hoda, na prostoru ispred Lapjaka dočekali su ih taktovi Duo Amor, kao uvod u sjajnu večer. "Veličko" tvrtka za ugostiteljstvo iz Velike već je dobro zagrijala roštilj, pa se miris ćevapa širio nadaleko. Nakon što su malo predahnuli i večerali na pozornicu su stupili poznati tamburaški sastav "Fijaker" iz Osijeka koji ih je svojim hitovima i uspješnicama tamburaške glazbe lagano vodio u zabavnu noć. Bilo je i onih koji su se rasplesali, neki i da se ugriju, jer bez obzira što je bila lijepa i suha večer, bilo je i malo prohladno. No, za veselu družinu koja je i poznata da je uvijek u pokretu, to nije bilo ništa.

HPD "Sokolovac" u ovoj svojoj organizacijskoj ideji, prvencu u cilju proširenja turističkih potencijala Velike imao je svesrdnu podršku općine Velika i TZ Zlatni Papuk.

Galerija slika