Ispiši ovu stranicu
Petak, 16 Prosinac 2022 09:28

Volonteri sade a vandali uništavaju

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

POŽEGA - Uništene su sve sadnice lovor višnje koje su volonteri, udruga Oppidum i koordinator akcije „Zasadi stablo, ne budi panj“ Ivica Šnajder, prošli tjedan zasadili na području Sportskog-rekreacijskog centra.
719fbd867efd390cd08c601aeb28eb72 2 XLGrad Požega iz godine u godinu ulaže značajna sredstva za uređenje javnih površina. Parkovi, šetnice, dječja igrališta, klupe i kante za otpad uređuju se i održavaju kako bi našim sugrađanima život bio što ugodniji. Tijekom jeseni se u Požegi zasadi oko 12 tisuća sadnica. Krađe su, nažalost, redovita pojava svake godine, no ne u tolikom obimu. Uz sve napore koje ulažemo kako bismo očuvali i obogatili zelene površine našega grada te da iste, kroz rad na projektima, unaprijedimo i damo im novu vrijednost koja će doprinijeti kvaliteti života svih građana, nažalost, sve smo češće svjedoci skandaloznog i divljačkog ponašanja pojedinaca koje je još jednom kulminiralo prošli tjedan kada su nepoznati vandali iščupali svih 20 sadnica koje su volonteri u sklopu akcije „Zasadi stablo, ne budi panj“ zasadili pokraj dječjeg igrališta na prostoru sportsko-rekreacijskog centra.
Ističemo da je danas u tijeku sadnja novih stabala javora na istoj lokaciji, koja će, nadamo se, ipak dočekati proljeće. Također, ovim putem apeliramo na naše sugrađane da čuvaju javnu imovinu, a sva uočena oštećenja ili one koji uništavaju imovinu prijave nadležnim službama Grada. Prijave su moguće na broj telefona 034/311 300 ili na e-mail adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..