Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 15 Prosinac 2022 10:59

Godišnja skupština Matice umirovljenika Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

KUTJEVO - Matica umirovljenika Požeško-slavonske županije održala je svoju Redovnu godišnju Skupštinu u Restoranu "House of wine" u Kutjevu. Matica umirovljenika županije ustanovljena je na prije 76 godina osnovanom Udruženju umirovljenika Slavonska Požega, a danas se sastoji od 11 podružnica po naseljima, općinama i gradovima.

Osim članova predsjedništva, nadzornog i upravnog odbora, skupštini su nazočili i delegati iz svih 11 Matica općina i gradova. Skupštinom je predsjedavao predsjednik Nediljko Nenadić, a skupština je pod 1. točkom dnevnog reda izabrala novog tajnika, budući da je dosadašnji tajnik podnio ostavku. Novi tajnik je Stjepan Erjavac, koji je izabran jednoglasno.

Prošle godine je bila malo bolja epidemiološka situaciju, tako da su održane 20. Sportske igre umirovljenika MU Požeško-slavonske županije, novo natjecanje Pikijada u elektronskom pikadu i 20. Glazbeni susreti Mješovitih pjevačkih zborova MU Požeško-slavonske. Za ove manifestacije očekuju potpore od općina, gradova i Požeško-slavonske županije budući da sami ne mogu financirati ova dva velika skupa na koji se odazove do 300 članova, a posebno što se pobjednik s natjecanja pjevačkih zborova plasira na državno natjecanje što znači dodatni troškovi odlaska na natjecanje, a ove godine domaćin će biti u Zadru ili Splitu.

Nastavilo se s organiziranjem Katarinske zabave, a predložena je i zabava za Valentinovo, a članovima skupštine ostavljeno je da predlože još neku od zabava koju bi željeli. Predloženo je svim podružnica,ma da se više povežu s lokalnim samoupravama radi boljeg rada, boljeg financiranja te uključivanja u neke od projekata kojem vode lokalne samouprave kao partner ili pokretanje vlastitog projekta u kojemu bi koristili logistiku i organizaciju općina i gradova.

Skupština je jednoglasno usvojila Izvješća o radu, financijska izvješća, plan rada za buduće razdoblje i financijski plan za buduće razdoblje. Spomenut je i novi obračun za korisnike obiteljskih mirovina, a i način kako udovci i udovice mogu podnijeti zahtjev za dobivanje dijela mirovine preminulog bračnog partnera.

Galerija slika