Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 14 Prosinac 2022 09:16

14. Hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije "Gospi Voćinskoj"

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

VOĆIN - Svečanim mimohodom ulicama Voćina predvođeni s 50 hrvatskih zastava i zavjetnim svijećama do marijanske bazilike PBMD održano je hodočašće hrvatskih branitelja, hrvatske vojske i policije Gospi Voćinskoj.

Hodočašće vojske, policije i hrvatskih branitelja u Voćinu je tradicija koja se održava dugi niz godina, a organizira ga Zajednica udruga i članova HVIDR-a Virovitičko-podravske županije. Ove godine Hodočašće je održano pod geslom „Zahvalni Gospi Voćinskoj za dar života u slobodi“ te je ujedno obilježena i 31. obljetnica masakra nad 47 civilnih žrtava koje su srbočetnici okrutno pobili u prosincu 1991. godine.

U mimohodu i hodočašću sudjelovali su i  pripadnici Županijske podružnice UHDDR Požeško-slavonske županije i Gradski ogranak UHDDR Požega.  Zavjetnu svijeću na početku kolone mimohoda nosio je član UHDDR-a grada Požege Josip Pavunčec.

Požeški biskup msgr. Antun Škvorčević, koji je izraze posebnog poštovanja i suosjećanja uputio obiteljima voćinskih žrtava i poginulih branitelja predvodio je koncelebrirano misno slavlje. Nakon koncelebriranog misnog slavlja uslijedio je komemorativni skup kod spomen obilježja Voćinskoj žrtvi u središtu Voćina, na kojemu su nazočili visoki predstavnici državne i lokalne vlasti.

Galerija slika