Ispiši ovu stranicu
Utorak, 13 Prosinac 2022 10:05

Pomoćna pekarica Poljoprivredno-prehrambene škole Požega dobila stipendiju Zaklade Ivan Bulić

Ocijeni sadržaj
(13 glasova)

POŽEGA - Učenica Valentina Novinc, koja se školuje za pomoćnu pekaricu, uz nominaciju i poticaj profesorice Tonke Šarić, dobila je srednjoškolsku stipendiju na temelju svog rada i truda te izvrsnih rezultata. Učenica je, uz pratnju profesorice Sare Del Vechio Šodić, prisustvovala svečanoj sjednici i dodijeli stipendije Zaklade Ivana Bulića koja se održala 8. prosinca u dvorani Hrvatskoga državnog arhiva u Zagrebu. 20221208 132809

Kako navode ciljevi Zaklade, važno je trajno podupiranje obrazovanja i usavršavanja mladih ljudi, osobito u području biotehnologije i prehrambene tehnologije u pekarstvu, slastičarstvu i konditorstvu.

Dodjeljivanjem potpora, nagrada i stipendija najboljim studentima, mladim istraživačima te fizičkim i pravnim osobama koje svojim projektima i radom daju ili su dale poseban doprinos struci, nastoji se osiguravati dovoljno kvalitetnih stručnjaka za razvoj ovih prehrambenih djelatnosti. Uz ovakve poticaje i isticanje važnosti ove djelatnosti, Poljoprivredno-prehrambena škola je izrazito ponosna na svoju učenicu te zahvaljuje profesorima koji su sudjelovali u ovom plemenitom događaju.