Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 17 Studeni 2022 08:55

Redovna Godišnja skupština Udruge osoba s invaliditetom grada Požege i Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(8 glasova)

POŽEGA -  Udruga osoba s invaliditetom Grada Požege i Požeško-slavonske županije svakako je jedna od većih udruga koja trenutno broji 304 člana, ali svakako jedna od udruga koje provode niz projektata i imaju proračun od 2,8 milijuna kuna, a još jedna specifićnost, OSI zapošljava čak 54 osobe. To ovu udrugu izdvaja i stavlja je na prva mjesta u provođenju brojnih projekata, a na Redovnoj skupštini Udruge imali smo priliku u čuti o tim brojnim projektima.  Tijekom 2022. godine provodili brojne aktivnosti i projekte koji su financirani sredstvima EU fondova, ali i državnih fondova, sredstvima ministarstava RH, grada Požege i Požeško-slavonske županije ali i javnih tvrtki koje raspisuju natječaje za rad udruga. Izvješće o radu u protekloj godini i financijsko izvješće podnijela je predsjednica Udruge Jelosavka Jakovljević, te smo saznali da su najveći projekti bili "Projekt osobne asistencije" kroz koji pružaju uslugu članovima i osobama s invaliditetom, te Projekt Zaželi faza 2., kroz koje je i zaposleno najveći dio od 54 zaposlene osobe, a projekti su financirani iz Europskog socijalnog programa te Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Udruga se ove godine povećala za 13 novih članova, a nastavljaju i sa provođenjem novih faza upravo završenih projekata. - Ove godine uspješno je završen projekt usluge osobne asistencije financiran od strane ESF-a, provedena je prva godina programa osobne asistencije financiranog od strane MROSP-a 2022.-2023., te je uspješno završena i provedba projekta ,,Zaželi posao - Čini dobro“, kao i niz brojnih drugih projekata važnih za udrugu, a predstavnici udruge tijekom godine sudjelovali su na brojnim edukacijama, savjetovanjima i radionicama. Udruga OSI svakodnevno je radila na praćenju natječaja te razvoju novih projekata s ciljem bolje prilagodbe aktivnosti njihovim članovima, korisnicima i općoj populaciji, a tijekom godine nadograđivali su postojeće projekte kako bi ih što bolje uskladili s potrebama svojih korisnika - istakla je u izvješći predsjednica Jakovljević.

Skupština OSI usvojila je sva Izvješća o radu, Financijska izvješća, Plan rada za 2023. godinu i Financijski plan za 2023. koji je po prvi puta iskazan u Eurima i plan je 376.000 Eura, od kojih se samo za zaposlene djelatnike izdvaja 283.000 Eura. Povećava se i projekt "Zaželi kroz koji su imali zaposleno10 dugotrajno nezaposlenih žena, a u novoj fazi zapošljavat će 20 žena. Usvojen je i novi Statut kojim se proširuje opseg rada i djelovanja udruge, te pružanje novih usluga za korisnike koji je potreban da bi se mogli javljati na nove Natječaje i razvijati nove projekte

U ime Grada Požege članove udruge prigodnim riječima pozdravila je pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Maja Petrović, koja je istakla odličnu suradnju s Udrugom OSI i iznijela pohvale za ovako obiman program rada koji su izvršili i novi program rada koji planiraju. Pohvalila je udrugu i istakla da je udruga uzor drugim udriugama kako treba raditi. U ime Požeško-slavonske županije obratio zamjenik županice Ferdinand Troha poželjevši Udruzi OSI puno uspjeha u budućem radu. - Ovo što radite iz godine u godinu zaista daje impresivne rezultate, nastavite tako i nadalje. Ja bih rekao da je vaša udruga svojevrsni egzemplar, svojevrsni primjer kako udruge trebaju raditi. S koliko entuzijazma, znanja i sposobnosti radite, stvarno ste primjer svima i na tome vam čestitam. Znam da se hrabro nosite s izazovima koje inače imate u životu, a isto tako hrabro se nosite i s vođenjem ove udruge. Cijela vaša zajednica prisutna je i u našem gradu i u našoj županiji. Ima vas svugdje i svugdje ste dobrodošli, upravo zato što ste tako jednostavni, dobri i sposobni ljudi.

Galerija slika