Ispiši ovu stranicu
Petak, 04 Studeni 2022 08:49

Lovački savez Požeško-slavonske županije proslavio svog zaštitnika sv. Huberta u požeškoj Katedrali

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - Na spomendan sv. Huberta, blagdan zaštitnika lovaca, 3. studenoga, lovci predvođeni Lovačkim savezom Požeško-slavonske županije obilježili su i slavili u požeškoj Katedrali sv. Terezije Avilske. Okupio se veći broj lovaca, sa rukovodstvom Lovačkog saveza županije, na čelu s predsjednikom Brankom Bertelovićem, a sva lovačka društva su predstavljali predsjednici koji su u katedralu donijeli i svoje zastave društva. Svečanim mimohodom sa zastavama ušli su u katedralu i stali u svečanom poredku.

Svečano euharistijsko slavlje u požeškoj Stolnoj crkvi – Katedrali sv. Terezije Avilske predvodio je požeški biskup msgr. dr. Antun Škvorčević u suslavlju s prepoštom Stolnog kaptola preč. Ivicom Žuljevićem, te svećenicima na službi u središnjim biskupijskim ustanovama. Biskup Škvorčević zahvalio je lovcima na njihovom radu i svemu onome što čine kao dobro, potičući ih da slijede primjer svog Nebeskog zaštitnika sv. Huberta. U homiliji je biskup istakao da lovci imaju posebnu osjetljivost za prirodu u kojoj vole boraviti, ali i za međusobno druženje, te je ustvrdio kako je njihov osjećaj za zajedništvo Božji dar. Napomenuo je kako je pored druženja i ljudskog zajedništva potrebno njegovati osjetljivost i za Boga, koju su lovci i ove godine posvjedočili svojom dolaskom u Katedralu na proslavu svoga nebeskog zaštitnika sv. Huberta.

Euharistijskom slavlju i obilježavanju sv. Huberta nazočili su: zamjenik požeškog gradonačelnika dr. sc. Borislav Miličević i zamjenik županice Ferdinand Troha.

Galerija slika