Ispiši ovu stranicu
Utorak, 01 Studeni 2022 10:00

Rekreativni izlet HPD "Gojzerica" na Mališćak 740 m/nv

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Članovi HPD Gojzerica Požega organizirali su rekreativni izlet na Mališćak, u režiji predsjednika društva Višeslava Turkovića. Prvo su se okupili u Požegi ispred sjedišta društva odakle su automobilima otišli do šumarskog proširenja ispod Mališćaka te su prošetali do vidikovca na vrhu gdje su mogli uživati u prekrasnim vidicima, a za kraj su zajedno otišli do istoimenog skloništa na druženje. Prekrasan sunčan jesenski dan, samo za poželjeti, pojačao im je cjelokupan doživljaj.

Gojz48

Na izlet se odazvalo 30-tak članova od ukupno 136 koliko danas broji društvo. Planinarsko društvo uskoro navršava 5 godina postojanja, točnije 22. studenog ove godine, a u prethodnom periodu napravilo je velike stvari. Uz organizaciju bezbroj planinarskih izleta, ekspedicija i manifestacija te osnivanja podružnice u Oriovcu, organizaciju 4 planinarske škole (132 polaznika), školovanja vodiča (ukupno 17 vodiča), školovanje markacista (ukupno 5), rad kroz sekcije društva (8 sekcija), otvaranja Požeške planinarske obilaznice na Požeškoj gori i pokretanja Obiteljskog izleta za Dan grada Požege (uspješna organizacija 5 godina za redom), društvo je izraslo u respektabilnu planinarsku organizaciju koja danas slovi kao najaktivnija u Slavoniji. Gojz06

Predsjednik se zahvalio svim aktivnim članovima društva; onima koji su se odazvali današnjem izletu kao i onima koji se nisu uspjeli odazvati zbog svojih privatnih obveza, a koji su svojim radom doprinijeli razvoju društva u prethodnom periodu.

Kako je on to rekao na vrhu Mališćaka 740 mnv: ''Sve što smo do sada napravili rezultat je zajedničkog rada i sve ovo ne bi bilo moguće bez vas, zato je red da to zajedno i proslavimo.'' Nakon toga pozvao ih je na roštilj i cjelodnevno druženje u planinarsko sklonište Mališćak (713 mnv). Druženje je potrajalo do kasnog popodneva, kada su se veseli i puni dojmova vratili svojim kućama. 

Gojz30

Uskoro slijedi obilježavanje 5 godina postojanja društva, uz niz planinarskih aktivnosti.