Ispiši ovu stranicu
Utorak, 27 Rujan 2022 13:28

Položen kamen temeljac za izgradnju Centra za kompetentnost pri Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

POŽEGA - U nazočnosti ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa, položen je kamen temeljac po projektu za izgradnju Centra za kompetentnost u poljoprivredi Panonika, kojim se proširuje i gradi nova zgrada pri Poljoprivredno-prehrambenoj školi Požega. Ovim projektom Poljoprivredna škola postat će regionalni Centar za kompetencije u poljoprivredi, dobit će nove prostore za obrazovanje mladih ljudi u poljoprivrednim zanimanjima, nova zanimanja, a također proširenje očekuje i Poljoprivredna škola u Pitomači. Projekt je vrijedan 30 milijuna kuna a financiranje iz Europskih sredstava iznosi 25,5 milijuna kuna.

Kamen i vremensku kapsulu su betonom zalile i požeško-slavonska županica Antonija Jozić i ravnateljica škole Marija Mršo Rajić. Svečanosti su nazočili požeški gradonačelnik Željko Glavić, ravnateljica Uprave za odgoj i obrazovanje Vesna Šerepac, načelnici i gradonačelnici s područja Požeško-slavonske županije, ravnatelji srednjih škola s područja županije, izvođači radova tvrtke Promet Građenje iz Požege, koji objekt moraju dovršiti do kraja 2023. godine.

Sve goste i uzvanike ukratko s projektom je upoznala ravnateljica Marija Mršo Rajić:  - Kroz ovaj projekt stvoreni su prostorno-tehnički uvjeti za održavanje suvremene nastave, utemeljene na radu i praktičnoj nastavi koja će našim učenicima omogućiti stjecanje relevantnih znanja. Ovim projektom adaptiramo i dograđujemo našu školsku zgradu izgrađenu davne 1886. godine koja je zaštićeno kulturno dobro. Radovima na školskoj zgradi dobivamo nove učionice, nove prostore za praktikum i laboratorije, mikrobiološki praktikum, laboratorij za tlo, prehrambeno-procesni praktikum, praktikum prerade voća i povrća, ugostiteljski praktikum, kemijski laboratorij, knjižnicu te ostale pomoćne prostore neophodne za nastavno-obrazovni proces u školi.

Galerija slika