Ispiši ovu stranicu
Utorak, 06 Rujan 2022 08:55

8. Pohod Gojzerica na Frušku goru i Ilok

Ocijeni sadržaj
(7 glasova)

Protekle nedjelje 20-tak planinari iz HPD Gojzerica Požega i HPD HZZO Požega zajedno su pohodili 8. Pohod na Frušku goru, koji se održao u organizaciji HPD Cibalija Vinkovci i HPD Liska Ilok. Krenuli su ujutro u 5:30 sati autoposadama pod vodstvom Hrvoja Kozarića, vodiča i organizatora ovog zanimljivog izleta. Početna i završna točka 15 km duge staze ovog pohoda, bila je u selu Radoš na imanju Slovačke zajednice. Okupilo se 200-tinjak planinara uz tradicionalni planinarski doručak, a nakon pozdravnog govora Igora Nađa predsjednika HPD Cibalije Vinkovci krenulo se na stazu. Staza je vodila do vrha Liska 297 mnv na Fruškoj gori - najvišeg vrha Vukovarsko-srijemske županije, koji se nalazi na samoj granici sa Srbijom.

Nakon toga staza je nastavila kroz vinograde i šume sve do vrha Skandala 253 mnv, koji je od ove godine uvršten u Hrvatsku planinarsku obilaznicu (HPO). Po završetku pohoda planinare je čekao ukusan grah iz kotluše, spremljen i podijeljen od ljubaznih domaćina. Nakon zajedničkog ručka slijedila je dodjela zahvalnica svim društvima koja su se odazvala ovom pohodu. Po završetku svečanosti druženje je nastavljeno uz glazbu i ples.

Na povratku kući požeški planinari obišli su grad Ilok i njegove znamenitosti kao što su: srednjovjekovna utvrda s pogledom na Dunav, crkvu sv. Ivana Kapistrana, Iločke podrume. Ugodan boravak i dobru zabavu u gradu Iloku, zaključili su u na terasi restorana u sklopu Iločkih podruma. 

Do iduće zgode i nezgode!

Galerija slika