Ispiši ovu stranicu
Subota, 06 Kolovoz 2022 08:54

Najavljena događanja kroz kolovoz u Svetištu gospe Voćinske

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

Pred nama je mjesec kolovoz, prepun događanja u Svetištu Gospe Voćinske.

U petak, 12. kolovoza započinjemo Devetnicu Gospi Voćinskoj, tako da ćemo svake večeri u 18,00 sati pred Njezinim likom imati pobožnost, a potom u 18,30 sati svetu misu.

Na svetkovinu Uznesenja BDM - Veliku Gospu, ponedjeljak, 15. kolovoza - potičemo sve obitelji diljem našem Biskupije i šire, da nam se pridruže na hodočašću kako bismo zajedno molili za sve naše obitelji.

Sve to, uvod je u povijesni dan za naše Svetište i nedjelju, 21. kolovoza - kada ćemo u Voćinu Bogu zahvaliti na daru Požeške biskupije i 25 godina njezina postojanja. Pod vodstvom apostolskog nuncija u Republici Hrvatskoj mons. Giorgia Lingue tom prigodom svečano ćemo proglasiti manjom Bazilikom svetišnu crkvu, koju je na tu čast nedavno uzdignula Kongregacija za bogoštovlje i disciplinu sakramenata. Urešena navedenim naslovom, Gospina voćinska crkva snažno će nas povezivati s nasljednikom sv. Petra i podsjećati na apostole koji su u dvorani posljednje večere u zajedništvu s Isusovom Majkom molili za dar Duha Svetoga, čijom je snagom krenula Crkva u svijet i u koju smo ugrađeni pripadnošću svojoj Požeškoj biskupiji.

S radošću Vas sve iščekujemo! - pozvao je Ivan Ereiz, voditelj Svetišta Gospe Voćinske.

2. plakat 01