Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 22 Lipanj 2022 19:18

Radna akcija planinara na PD "Lapjak" i PK "Trišnjica" u Velikoj

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

Planinari HPD "Sokolovac" Požega iskoristili su  ovu sunčanu i po temperaturi ljetnu nedjelju za uređenje i održavanje svojih planinarskih objekata na Papuku.

Na vrućih 32 stupnja okupljanje je bilo kod Planinarskog doma gdje su se planinari organizirali u dvije grupe. Jedna grupa je otišla prema "Trišnjici" dok je je druga grupa radila posao kod Doma.

Članovi Društva redovno održavaju svoje objekte koji su u njihovom vlasništvu kako bi bili u punoj funkciji te u mogućnosti održavanja brojnih izleta i manifestacija te ugošćivanja planinara iz cijele Hrvatske. Vrijedna ekipa ove nedjelje je pokosila cijeli prostor oko planinarskog doma trimerima te porezala granje i očistila puteve. Također je došlo na red čišćenje unutrašnjosti doma od sanitarnih čvorova, kuhinje i hodnika te montiranja pridošlog novog inventara i namještaja.

Kako bi prostor zasjao u punom sjaju uređeni su i cvjetnjaci oko Doma. Nedjeljnom akcijom planinari su na Planinarskoj kući odradili veliki posao čišćenja smeća, uređivanja staza, pripremanjem drva te farbanjem planinarske klupe koja je omiljeno mjesto okupljanja svim izletnicima. Poslije radnih aktivnosti Društvo je organiziralo za svoje članove zajednički ručak i okrjepu uz hladna pića nakon čega se druženje nastavilo do kasnih poslijepodnevnih sati.

Radnim akcijama HPD "Sokolovac" Požega želi svoje objekte držati u primjerenom stanju ali ujedno i potaknuti planinare te druge građane koji se pridružuju na rad za opće dobro. Posebno je interes uključivanje što većeg broja mladih ljudi u aktivnosti koje se odnosi na očuvanje prirode i životnog prostora u kojemu radimo.

Galerija slika