Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 13 Siječanj 2022 14:09

Zahvaljujući projektu djeca u DV Tratinčica Pleternica mogu ostati u produženom boravku do 20 sati

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

PLETERNICA - Dječji vrtić "Tratinčica" u Pleternici po prvi puta sudjeluje u jednom europskom projektu, po kojemu sada djeca mogu ostati u produženom boravku sada sve do 20 sati i tako osigurati roditeljima ostanak na radnom mjestu. To je osigurao projekt "Nova latica Tratinčice" koji se od 13. siječnja provodi u dječjem vrtiću vrijedan 800 tisuća kuna.

 - U organizaciji rada primijetili smo da radno vrijeme dječjeg vrtića od 6 do 16 sati ne prati potrebe dijela zaposlenih roditelja, što je ograničavajuće čimbenik, posebno za roditelje koji rade u uslužnim djelatnostima. Nakon provedenog anketiranja roditelja čija su djeca već upisana u vrtić pokazao se interes za produženim radom dječjeg vrtića - istakla je u obrazloženju projekta Monika Maras voditeljica EU projekata.IMG 2483

 - Kroz ovaj projekt unaprijedili smo uslugu kroz produljenje radnog vremena vrtića s ciljem omogućavanja bolje ravnoteže poslovnog i obiteljskog života obitelji s uzdržavanim članovima uključenima u program ranog i predškolskog obrazovanja. Podigli smo kvalitetu rada vrtića uvođenjem novih programa istakla je ravnateljica vrtića Nikolina Hačka.IMG 2484

Ovim projektom produženo je radno vrijeme vrtića za 4 sata, razvijeni su novi programi, zaposlene su 2 odgojiteljice, 2 stručne osobe i 2 pomoćna radnika.

Projekt je pozdravila i dala punu podršku i ostalim projektima koji se trenutno odvijaju u DV Tratinčica, pleternička gradonačelnica Marija Šarić.