Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 25 Travanj 2013 08:13

Oplemeniti život sve brojnije populacije umirovljenika

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

 

IZBORNA SKUPŠTINA MATICE UMIROVLJENIKA GRADA POŽEGE -

POŽEGA – Matica umirovljenika grada Požege održala je svoju izbornu godišnju skupštinu, a za predsjednika je izabran dosadašnji vršitelj dužnosti Željko Peroutka. Njegov dopredsjednik bit će Željko Čarđić, tajničke poslove obavljat će Milan Vrbanić, a blagajničke Mirjana Novaković.

Matica za cilj ima oplemenjivanje života i poboljšanje društvenog života i standarda življenja umirovljenika, koji su iz godine u godinu sve veća populacija u Hrvatskoj. Osim organizacije zajedničke nabave ogrijeva, prehrambenih namirnica, Matica se brine i za organizaciju sportskih natjecanja među umirovljeničkim udrugama, te za glazbene susrete i natjecanja. Tako je pjevačka skupina požeške matice već nekoliko godina uspješno nastupala na smotrama pjevačkih skupina, a taj rad će i proširiti. Organiziraju i brojne izlete diljem Lijepe naše, a posebno odlaske u toplice na rekreaciju, kao što su Bizovačke toplice i Topusko. Organizirano posjećuju svoje oboljele i nepokretne članove i pružaju im potrebitu pomoć.IMG 6645

Pred članovima Matice leži krupan zadatak, a to je adaptacija njihovog doma u Županijskoj ulici, kojemu je potrebna sanacija krovišta, uređenje fasade i prostorija, u čemu će im osim njihovog proračuna trebati i pomoć zajednice. Pomoć je ponudio i požeški gradonačelnik Zdravko Ronko, koji je nazočio ovoj izbornoj skupštini, te županija čiju pomoć je ponudio zamjenik župana Ferdinand Troha.