Ispiši ovu stranicu
Utorak, 14 Rujan 2021 08:14

Najavljeno obilježavanje Dana hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije za 17. rujna

Ocijeni sadržaj
(6 glasova)

POŽEGA - Sedmi put zaredom obilježit će se Dan hrvatskih branitelja Požeško-slavonske županije i 30. obljetnica oslobođenja požeške vojarne u organizaciji UDVDR Požeško-slavonske županije – najavio je zamjenik županice Ferdinand Troha na današnjoj tiskovnoj konferenciji povodom obilježavanja 17. rujna.

Tom prilikom prisjetit ćemo se 17. rujna 1991. godine, dana kada je nakon četiri dana opsade oslobođena vojarna u našem gradu i prvi puta u povijesti vojarne na jarbolu se zavijorila hrvatska zastava.

Za sjećanje na taj dan i na sve one kojih više nema među nama, a dali su svoj doprinos da danas imamo slobodnu, suverenu i neovisnu Hrvatsku, 17. rujna u 10 sati na Trgu 123. brigade u Požegi uz spomen obilježje poginulim hrvatskim braniteljima, položit će se vijenci i zapaliti svijeće, nakon čega će Mimohod pobjednika, branitelja i građana od spomen obilježja hrvatskim braniteljima krenuti prema Vojarni 123. brigade baš kako je to bilo i te davne 1991. godine.

 - Ponosni smo da se nakon 30 godina možemo prisjetiti i obilježiti dan značajan za naš grad, ulazak branitelja u vojarnu i njenog preuzimanja čime su se stekli uvjeti za formiranje slavne 123. brigade hrvatske vojske Požega – rekao je brigadir Krešimir Pavelić, predsjednik UDVDR Požeško-slavonske županije te pozvao sve hrvatske branitelje i građane se pridruže svečanom obilježavanju 17. rujna.