Ispiši ovu stranicu
Petak, 02 Srpanj 2021 09:20

Poštenje požeškog obrtnika i vraćena veća suma izgubljenog novca umirovljeniku

Ocijeni sadržaj
(14 glasova)

POŽEGA - Još jedna lijepa priča sa sretnim završetkom dogodila se danas u jutarnjim satima u Požegi. Poštenje požeškog obrtnika nije došlo u pitanje i u konačnici je vraćena veća suma izgubljenog novca umirovljeniku s područja općine Brestovac.

Nakon što je podigao veću sumu novca u banci, oko 5.000 kuna, podeblji smotak novca stavio je u džep. U međuvremenu je išao u jedan trgovački centar, a nakon toga i u drugi trgovački centar, s prijateljima se našao i u kafiću na kavi, a nakon toga otišao a da nije primijetio da mu je novac ispao za stolom gdje su pili kavu. Vlasnik kafića u sklopu trgovačkog centra, Dragan Akalović, koji danas radi i smjenu kao konobar, odmah je pronašao novac, ali ne i vlasnika novca. Potražio je na snimku kamere tko je prije sjedio za stolom, i zajedno s predsjednikom Obrtničlke komore Antom Bilobrkom, koji se tamo zatekao,.prepoznali su čovjeka koji je izgubio novac. Odmah su ga kontaktirali i uskoro se novac našao u džepu pravog vlasnika.

 - Kada sam vidio da nemam novca u džepu mislio sam prvo da sam ga izgubio u trgovačkom centru gdje sam bio u kupovini, a onda me je poziv iznenadio da je novac pronađen. Zahvaljujem vlasniku kafića Draganu Akaloviću koji je odmah reagirao i vratio mi novac - kaže umirovljenik s područja općine Brestovac, koji želi ostati anoniman, ali ipak istaći gestu koja mu je skinula veliku brigu i vratila novac.

 - Ovo je samo još jedan od dobrih primjera naših obrtnika i poštenja koje ih krasi - istakao je Ante Bilobrk, predsjednik Obrtrničke komore županije i dugogodišnji obrtnik koji je jučer primio najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore u Zagrebu.

 - Nije to ništa posebno, istakao je Dragan Akalović, odmah mi je kroz glavu prošlo kako je netko u teškoj situaciji izgubivši tako veliki iznos novca, tako da sam odmah tražio kome da što prije vratim taj novac. Za mene je to savim normalno i drago mi je da je to jedan od mojih gostiju.