Ispiši ovu stranicu
Subota, 06 Ožujak 2021 09:47

DVD Čaglin primio vatrogasnu cisternu 9.000 litara kao donaciju DVD Pleternice

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

ČAGLIN - Nakon što je DVD Pleternica dobila novu Mercedesovu vatrogasnu cisternu kao donaciju od države, svoju dotadašnju, također Mercedes vatrogasnu cisternu od 9.000 litara koja je u izvrsnom stanju, odlučili su donirati DVD Čaglin. Na maloj svečanosti izvršena je primopredaja ključeva i održan kratki tečaj uporabe i rukovanja pleterničkih vatrogasaca s čaglinskim vatrogascima koji će voziti i upotrebljavati ovu vatrogasnu cisternu. Ključeve vozila predala je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić čaglinskom općinskom načelniku Daliboru Bardaču.

IMG 6184

 - Danas mi je čast biti ovdje u Čaglinu u pratnji predsjednika DVD Pleternica Radovana Rotara i nekolicine pleterničkih vatrogasaca u lijepoj prigodi u kojoj DVD Pleternica daje na korištenje vatrogasnu cisternu DVD Čaglin. Vatrogasci uvijek imaju odliku koja ih krasi, veliko srce i ljubav prema ljudima što svakodnevno pokazuju svojim angažmanom u svim nedaćama koje mogu zadesiti građane i spašavanja njihovih života i imovine. Veliko srce pleterničkih vatrogasaca nakon što smo mi dobili na korištenje novu vatrogasnu cisternu pokazali su odlukom da se dosadašnja cisterna dodijeli DVD Čaglin - istakla je pleternička gradonačelnica Antonija Jozić koja je simbolično predala i ključeve vozila.

 - Zahvaljujem se na ovoj donaciji jer mi u općini Čaglin imamo 31 naselje na 180 kvadratnih kilometara. Ogromna površina, raštrkana naselja, slabo izgrađena hidrantska mreža, tako da nam je upravo u DVD Čaglin kao Vatrogasnom centru nedostajalo ovakvo vatrogasno vozilo. Ono će biti u punoj funkciji, najviše u prijevozu vode, što je i prošle godine bio najveći zadatak čaglinskih vatrogasaca. Imamo za sada dvije male vatrogasne cisterne od 4.000 i 2.000 litara, od kojih je ova nova veća po kapacitetu od 9.000 litara. To će nam sada omogućiti da budemo ekonomičniji, brži u dostavi vode i količinski dovesti više vode za naše sugrađane a ponajviše OPG-ove koji se bave stočarstvom i oskudijevaju sa vodom u sušnim dijelovima godine. Ovo je vozilo i puno novije od naših navalnih vozila, pa se i stoga zahvaljujem i DVD Pleternica i gradonačelnici Jozić što su prepoznali ovu našu potrebu - istakao je načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, koji dodaje da su eto vatrogasci Čaglina još uvijek bez novog vatrogasnog doma. Sva dokumentacija postoji i građevinska dozvola, no na dosadašnjim natječajima nisu prošli, pa se očekuje novi europski i državni natječaj i gradnja može početi.IMG 6185

Vatrogasci za sada imaju ograničeni broj garaža za spremanje vozila, neophodno im je više garaža za pravilno spremanje i čuvanje vatrogasnih vozila, ali i skučene prostore za čuvanje opreme, osobne i kolektivne, te dežuranje vatrogasaca u Vatrogasnom centru Čaglin. Zbog velike udaljenosti samog Čaglina od ostalih centara, to je uvijek prva snaga i prva pomoć u slučajevima ugroze od požara, poplava, tehničkih intervencija u prometu, stoga će vatrogascima svakako puno značiti nova oprema ali i uskoro novi vatrogasni dom koji će omogućiti bolji i sigurniji rad, ali i svakako popularizaciju vatrogasca kao zanimanja među mladim naraštajima na kojima će to sve ostati za budućnost.