Ispiši ovu stranicu
Subota, 02 Siječanj 2021 14:57

Župan darivao prvu ovogodišnju bebu iz Požeško-slavonske županije

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

POŽEGA - Poštujući sve epidemiološke mjere, župan Alojz Tomašević darivao je danas prvorođenu bebu u 2021. godini iz Požeško-slavonske županije.

Bruna Paun na svijet je došla u 00:12 sati i drugo je dijete u obitelji. Župan Tomašević ocu Antunu uručio je prigodan poklon za dijete i cvijeće za majku Ivanu. Ponosni otac rekao je kako su svaki dan bili u iščekivanju i dočekali svoju djevojčicu kao najljepši poklon u Novoj 2021. godini.

Prema riječima dr. Domagoja Dokozića, voditelja Službe za ginekologiju i porodništvo Opće županijske bolnice Požega, u 2020. godini požeška bolnica imala je 444 poroda, što je jedan porod manje nego godinu prije, a već godinama se taj broj ne mijenja.

Prva ovogodišnja beba u Požeško-slavonskoj županiji rođena je u Općoj županijskoj bolnici Pakrac 1. siječnja u 10:25 sati. Riječ je o djevojčici koja teži 4560 grama i dugačka je 55 centimetara. Djevojčica je treće dijete u obitelji Pejš iz Novske.

U rodilištu Opće županijske bolnice Pakrac rađaju se djeca s područja nekoliko županija uz Požeško-slavonsku, nekoliko susjednih županija oko pakračko-lipičkog područja, a rodilište od 2011. godine nosi status "Rodilište-Prijatelj djece".

Župan Alojz Tomašević izrazio je obitelji svoje čestitke povodom rođenja prve bebe u 2021. godini.

"Poštovana obitelji Pejš, iskrene i najljepše želje povodom rođenja vaše bebe. Vjerujem da ćete ovaj dan pamtiti cijeli život te rijetko koji dan moći, po radosti, usporediti s ovim danom. Dobili ste najveće blago koje čovjek može poželjeti, a anđelu koji je proširio vašu obitelj želim radostan svaki dan u životu i da ga čuva dragi Bog. Još jednom iskrene čestitke cijeloj obitelji!"

Galerija slika