Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 27 Veljača 2013 10:17

Radionica „Šalter“ nudi pomoć

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

UDRUGA OPPIDUM PREDSTAVILA SVOJ PROJEKT  -

 

POŽEGA – Udruga mladih Oppidum predstavila je u Velikoj vijećnici županije svoj novi projekt „Šalter“ te sa zainteresiranim održala radionicu koja je planirana radi procjenjivanja potreba civilnog društva na razini županije. Kako bi u narednom razdoblju osigurali što kvalitetniju podršku udrugama, ustanovama i lokalnoj samoupravi uključenim u razvoj civilnog društva, na radionici su upravo tražili iskazivanje problema i potreba kako bi mogli definirati daljnje korake.

IMG 2904Inače „Šalter“ kao projekt provodi se na području četiri slavonske županije s ciljem jačanja aktivnog građanstva, civilnog društva i društvenog kapitala zasnovanog na povezanosti, uzajamnosti i povjerenju. Kroz projekt žele afirmiranje vrijednosti i uloge civilnog društva, volonterstva i drugih oblika aktivnog građanstva važnih za društveni razvoj lokalnih zajednica. Kroz „Šalter“ pomoći će se osnivanje udruga, pomoći u poslovanju, organizacijskom razvoju, pokretanju inicijativa, organizaciji volontiranja, partnerstvu i pripremanju natječajne dokumentacije, pripremi i provedbi projektnih prijedloga, prikupljanju sredstva iz EU fondova i cjelokupna tehnička podrška udrugama i inicijativama.

Kroz „Šalter“ će biti organiziran ciklus radionica na teme: dobro upravljanje, menadžment, projektni ciklus, javno zagovaranje, razvoj demokracije i aktivnog građanstva, ljudska prava, društvena kohezija, društvena promjena, osnovni pojmovi EU.