Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 21 Listopad 2020 16:10

Članovi HPD Gojzerica penjali Strahinjščicu na 864 mnv

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KRAPINA - Strahinjščica je planina strmih padina, ali ne ulijeva strah u kosti. Iz smjera Krapine do planinarske kuće vodi nekoliko markiranih putova koji omogućuju ugodne izlete. Najljepši je uspon iz Podgore preko Jelenskih pećina uskom stazom kojom se polagano i ujednačenim nagibom hoda sve do vrha Sušec.

HPD Gojzerica Požega je organizirala izlet u Hrvatsko Zagorje za 12 planinara koji su došli pozdraviti zagorske brege kružnom turom: Podgora Krapinska – Jelenske pećine – planinarska kuća Na Strahinjščici (618 mnv) – vidikovac Dedek (721 mnv) – vrh Sušec (864 mnv) – planinarska kuća – Gorjak – vidikovac Slon (420 mnv) – Podgora Krapinska.

3

 - Stižemo u maglovito jutro dok bregi još spavaju. Vrijeme je idealno za hodanje, terasa planinarske kuće zove na sunčanje, vidikovac Dedek na uživanje u pogledu na Zagorje sve do Medvednice. S Gorjaka smo promatrali Ravnu goru, a s vidikovca Slon - Donačku goru u Sloveniji. ''Kod zadnje hiže nismo pustili suze, nego smo s osmijesima i zadovoljstvom krenuli kući - rekao je Dražen Jakoubek organizator i vodič ovog izleta koji je napravio i fotografije s ovog izleta.

Iz HPD Gojzerica poručuju da im je ovo zadnji veći izlet ove godine.