Ispiši ovu stranicu
Subota, 17 Listopad 2020 13:07

Otvorenje novog društvenog centra "Most suradnje" za rekreaciju i rehabilitaciju osoba s invaliditetom

Ocijeni sadržaj
(22 glasova)

POŽEGA - Društvo multiple skleroze Požeško-slavonske županije preselilo je na novo uređene i veće prostore iz dvorišta gradske kuće grada Požega na novu lokaciju u Ulicu Matije Gubca broj 6. Na tom prostoru u nekoliko prostorija smještena je uprava udruge i društvene prostorije te dio za radionice za rekreaciju i novi prostor za rehabilitaciju članova udruge i osoba s invaliditetom. Svečanom otvaranju prostorija nazočili su zamjenik župana Vedran Neferović, požeški gradonačelnik Darko Puljašić, rukovoditelji Centra za socijalnu skrb, Obiteljskog centra, Zavoda za zapošljavanje, HZZZ, HZMO ureda u Požegi, Udruge Oppidum, gosti iz brojnih udruga osoba s invaliditetom iz Požege i susjednih gradova, članovi udruge i ostali.

Goste i uzvanike pozdravile su predsjednica udruge Vesna Štefanek, te voditeljica projekta Marijana Šilhan, koje su se zahvalile na pomoći koje su dobile u radu i osnivanju novog centra, te posebno gradu Požegi na dodjeli ovih prostora. Udruga trenutno provodi i jedan EU projekt kojim su se opremili i pokrenuli ovi programi rekreacije i rehabilitacije za članove Udruge multiple skleroze, ali i drugih udruga koje brinu za osobe s invaliditetom.

Prostor je prošle i ove godine uredio grad Požega i dao udruzi na besplatno korištenje od 5 godina. - Ovi ljudi su napravili toliko puno da im ja čestitam što ste svih ovih godina pomagali ovim divnim ljudima. Oni su meni odmah nakon naših najmlađih u centru pažnje, osobe s invaliditetom imaju poseban status u ovom gradu i čine ga boljim i vrednijim. Zadovoljstvo je što sve vi jedno bijelo, koje ovo crnilo danas razvodnjuje. Ovo što vi radite je prekrasno, a ovaj prostor je dobio najbolje stanare. Hvala u ime svih građana što činite za osobe s invaliditetom, a grad Požega će biti vaš partner u svim vašim projektima. Ova udruga je svima pokazala i kako se koriste europska sredstva i da ima udruga koja kroz svoj rad doprinosi svima nama.

Galerija slika