Ispiši ovu stranicu
Petak, 17 Srpanj 2020 12:46

5. godišnjica od osnivanja Udruge Humanum

Ocijeni sadržaj
(5 glasova)

Udruga Humanum ovoga tjedna obilježava 5. godina aktivnog i uspješnog djelovanja.

Kao jedina udruga na području Požeško slavonske županije koja se bavi zaštitom i promicanjem ljudskih prava ranjivih društvenih skupina, u samo pet godina postojanja provela je niz projekata te građanskih i humanitarnih akcija.

Udruga pruža psihosocijalnu, informativnu, edukativnu i stručnu pomoć te psihološku potporu socijalno ugroženim pojedincima i društvenim skupinama, kao što su nezaposleni, djeca, mladi, osobe starije životne dobi, žrtve nasilja, osobe s invaliditetom te djeca i odrasle osobe s posebnim potrebama.

Također, rad udruge usmjeren je poticanju i razvoju civilnog društva putem povezivanja i suradnje s gospodarskim, nevladinim i vladinim sektorom.

Udruga trenutno s tri zaposlene osobe provodi tri projekta usmjerena pružanju besplatnih socijalnih usluga osobama starije životne dobi:

-projekt „Kutak za sretnije starenje“ organiziranih dnevnih aktivnosti;

-projekt „U projekt se uključi i prijevoz naruči“ organiziranih besplatnih usluga prijevoza, te

-projekt pod nazivom „Halo Humanum“ pružanja usluge halo pomoći za starije osobe kroz individualnu i grupnu psihološku pomoć i psihosocijalnu integraciju, te će kroz senzornu sobu, čije je opremanje u tijeku omogućiti besplatnu individualnu antistres terapiju, senzornu integraciju i sigurno okruženje za opuštanje.

Udruga Humanum tijekom provedbe projekata i ostalih aktivnosti surađuje sa gotovo svim jedinicama lokalne i područne (regionalne samouprave), Županijom PSŽ, Gradom Požegom, Pleternicom i Kutjevom, te Općinama Jakšić, Kaptol, Čaglin, Brestovac i Velika, te ostalim institucijama i organizacijama civilnog društva koje svojim radom doprinose povećanju kvalitete života i uključenosti u zajednicu marginaliziranih skupina društva i razvoju lokalne zajednice.

Neprestanim osluškivanjem potreba ciljnih skupina i vodeći se željom za proširivanjem aktivnosti i daljnjim poboljšanjem aktivnosti, pripremamo tri nova programa koji bi se trebali realizirati najkasnije do kraja godine.

Ured udruge nalazi se u Požegi, u pješačkoj zoni, sv. Florijana 8, no udruga za svoje aktivnosti koristi i gradske prostorije na lokaciji Stjepana Radića 3.

Iz udruge pozivaju zainteresirane osobe da se uključuje u aktivnosti udruge te se upoznaju s njezinom radom na web ili FB stranici ( www.humanum.hr )