Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 02 Srpanj 2020 13:40

Obrtnička komora darivala upravo renovirani i useljeni Dječji odjel u požeškoj bolnici

Ocijeni sadržaj
(10 glasova)

POŽEGA - Nakon višemjesečnog renoviranja i uređenja Dječjeg odjela sada je to najljepši odjel u Općoj županijskoj bolnici Požega. Osim što je renoviran i uljepšan opremljen je i brojnim novim aparatima i uređajima dijagnostike i liječenja.Dogodilo se to upravo u godini kada se obilježava 60 godina od osnivanja dječjeg odjela u požeškoj bolnici koji je osnovan 1960. godine. - Danas imamo puno manje kreveta, a sve više je na Dječjem odjelu dnevnog liječenja kroz dnevnu bolnicu i ambulantno liječenje, jer želimo da djeca u bolnici borave što kraće, da se brže iefikasnije liječe, jer ostanak u bolnici, dugotrajniji svakako izaziva kod djece nelagodni osjećaj izdvajanja iz obitelji. Za one koji ipak moraju ostati na dužem liječenju u bolnici, osiguravamo i boravak jednog od roditelja koji je stalno uz dijete - priča nam voditelj Odjela pedijatrije mr. sc. Vlado Drkulec dr. med.

Nakon renoviranja odjel ima 12 moderno opremljenih soba sa sanitarnim čvorovima, sa svom potrebnom opremom i modernim krevetima, sobe su klimatizirane. Još važnije je, kaže dr. Drkulec što smo dobili nekoliko novih dijagnostičkih aparata, ultrazvuk, inkubatore za tek rođenu djecu i nedonošćad. - Kroz naš odjel, dnevnu bolnicu i ambulantu godišnje prođe od 15 do 17 tisuća malih pacijenata, jer nam osim iz Požeško-slavonske županije dolaze pacijenti i iz susjednih županija koji nemaju takav odjel. Na odjelu danas radi sedam pedijatara, dva specijalizanta i sve potrebno medicinsko osoblje.

Uređenje i opremanje dječjeg odjela iznosilo je 18 milijuna kuna a sredstva su osigurana iz europskih fondova.

Još jedan je bio razlog zašto smo odmah prvi došli na ovaj novo uređeni dječji odjel, a to je donacija Obrtničke komore Požeško-slavonske županije koja je donirala veće količine domaćeg meda za potrebe djece koja ostaju na liječenju ili borave u dnevnoj bolnici. - Naša komora je odlučila u ovo vrijeme korona krize darovati dječjem odjelu naše bolnice 200 kg meda. To je bagremov i cvjetni med s našeg područja, proizvođača Željka Balena, koji je inače česti donator meda ovom odjelu u proteklim godinama - istakao je predsjednik OK Ante Bilobrk.

- Evo drago nam je što se naše useljenje poklopilo i s ovom donacijom, a posebno što je to od našeg domaćeg proizvođača, našeg višegodišnjeg donatora meda. Mi taj med koristimo tijekom godine, jer je med trajna i nekvarljiva namirnica, a i vrlo zdrav. Evo i vi mediji ste prvi došli na upravo otvoreni odjel koji sada obilježava 60 godina od svog osnivanja - zahvalio se dr. Drkulec.

Galerija slika