Ispiši ovu stranicu
Četvrtak, 11 Lipanj 2020 09:50

Ribnjake poribljavali sa šaranom i amurom za bolju predstojeću sezonu ribolova

Ocijeni sadržaj
(18 glasova)

IZVJEŠTAJNA GODIŠNJA SKUPŠTINA ŠRD "KLEN" BRESTOVAC -

BRESTOVAC - Među prvima nakon restrikcija zbog korona virusa ŠRD "Klen" iz Brestovca održali su svoju Izvještajnu Godišnju skupštinu, koja se održala u Mjesnom domu Stari Brestovac. Predsjednik društva Ivan Đurčević podnio je izvješća i istakao da je društvo zadovoljno s rezultatima u prošloj godini. Broj članova iznosio je 66 od čega 49 seniora, 7 seniora RVI, 9 kadeta i jedan pridruženi član. Provedeno je 5 radnih akcija, od kojih su 3 bile obvezne, a odaziv članova bio je zadovoljavajući.skupstina 03

Tijekom prošlogodišnje sezone poribljeni su ribnjaci sa šaranom i amurom u vrijednosti od 27,6 tisuća kuna. Društvo je ostvarilo prihode 60,1 tisuća kuna, dok su rashodi iznosili 51 tisuću kuna. Od dnevnih dozvola u iznosu od 25 kuna ostvareno je 29 tisuća kuna, od članarine seniora i kadeta oko 4 tisuće kuna, a od dnevnih dozvola drugih ribolovaca u iznosu od 40 kuna oko 800 kuna.

skupstina 01

Načelnik Općine Brestovac, Zdravko Mandić pohvalio je rad društva najavljujući dodatna ulaganja u nadogradnju gornjeg ribnjaka, za kojeg je potrebno osigurati dodatni izvor vode.
Općina će i nadalje izdvajati određena sredstva za rad društva u skladu sa svojim mogućnostima. Mislim da smo izgradnjom novog Vatrogasnog doma u Brestovcu, zaokružili sve planirane sadržaje ruralnog razvoja, s obzirom da su obnovljeni Društveni i Vatrogasni domovi u Vilić Selu, Daranovcima, Pavlovcima, Ivandolu, Orljavcu, Jaguplijama i Starom Brestovcu.