Ispiši ovu stranicu
Utorak, 09 Lipanj 2020 13:13

U Tehničkoj školi od ove godine Automehatroničari

Ocijeni sadržaj
(12 glasova)

POŽEGA - Od ove školske godine Tehnička škola upisuje novo trogodišnje zanimanje Automehatroničar po jedinstvenom modelu obrazovanja. Škola je uložila znatna financijska sredstava u opremanje praktikuma za auto i motomehaniku te stekla uvjete za dobivanje Dopusnice od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja kako bi od ove školske godine mogla izvoditi obrazovanje za spomenuto zanimanje.

Autoradionica je maksimalno opremljena te kotira kao jedna od najbolje opremljenih autoradionica u okruženju gdje će učenici obavljati praktičnu nastavu u 1. godini naukovanja, te nastaviti daljnje praktično naukovanje u obrtnim radionicama naše županije.

Osim auto praktikuma Škola je uz pomoć osnivača Požeško-slavonske županije, europskih fondova te vlastitih prihoda proteklih godina znatna sredstva uložila u kupovinu novih CNC alatnih strojeva, strojeva za plastičnu deformaciju lima kao i didaktičke opreme za četverogodišnja zanimanja.

Osim trogodišnjih zanimanja automehatroničara, autolimara, strojobravara, tokara, autoelektričara, elektromehaničara, elektroinstalatera, škola upisuje i slijedeća četverogodišnja zanimanja: strojarski računalni tehničar, tehničar za mehatroniku, elektrotehničar i tehničar za računalstvo.

Kao i proteklih godina učenici trogodišnjih zanimanja ostvaruju mogućnost prijave za bespovratne potpore u iznosu od 18.000,00 kn po godini obrazovanja od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta.

Razglednica iz Tehničke škole

https://www.youtube.com/watch?v=rCt8udP_pv8&t=55s