Ispiši ovu stranicu
Ponedjeljak, 08 Lipanj 2020 09:15

HPD "Sokolovac" organizirao radnu akcija na uređenju Planinarskog doma Lapjak i okoliša

Ocijeni sadržaj
(17 glasova)

VELIKA - Prolazak mjera protiv korona virusa jedva su dočekali i planinari a oni iz HPD "Sokolovac" odmah su organizirali i radnu akciju na uređenju svog Planinarskog doma Lapjak u Velikoj. Na radnoj akciji okupilo se preko 30 raspoloženih članova društva.

Nakon pića dobrodošlice i kave prionuli su čišćenju i uređenju okoliša svojih planinarskih objekata, a osim PD "Lapjak" uređivala se i čistila i Planinarska kuća "Trišnjica". Od ujutro uređivanje i radovi trajali su sve do ručka.

13

 

 - Pokošena je trava, uređen cvjetnjak, očišćeno je parkiralište i nadstrešnica iza doma, uređen je okoliš planinarske kuće "Trišnjica". Prema narodnoj izreci koja govori o tome kakvi su ljudi na djelu da su takvi i na jelu, nakon obavljenog posla članovi su složno prionuli na pripremljeno jelo - kaže predsjednik HPD "Sokolovac" Predrag Livak.

Pripremljen je bio krumpir na meksički način s hokkaido tikvom, crvenim lukom i kukuruzom, mesna plata s dvije vrste mesa i roštilj kobasicama, salata od krastavaca, luka, paprike i rikole. Sve to su priredile vrijedne članice društva prema preporukama tajanstvenog šefa kuhinje.IMG 20200607 103042