Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 13 Svibanj 2020 08:59

Novoimenovana Vrtićka ulica u Kutjevu bit će najljepši put djeci do predivnog vrtića

Ocijeni sadržaj
(11 glasova)

KUTJEVO - U tijeku su pripreme za asfaltiranje i uređenje ulice koja je bila godinama jedna od od onih koje je bolje bilo zaobilaziti, a sada je na tragu toga da bude najljepša i najomiljenija jer će se njome voziti ili šetati s ručicom u djedovoj ili bakinoj, očevoj ili majčinoj naši najmlađi i najradosniji sugrađani.

Vrtić je sve veći, viši i u konačnici sličniji završnom izgledu pa se simultano odrađuju i radovi na uređenju pristupnih puteva i neposrednog okoliša kako bi do početka nove akademske godine mališani mogli neometano i sa svojim urođenim i neskrivenim oduševljenjem do novoga kutjevačkog vrtića.

U postupku javne nabave zaprimljeno je 5 ponuda, a najpovoljnija je bila ona odabranog izvođača radova Strabag d.o.o. Radovi su ukupno vrijedni 1.500.968,95 kn s PDV-om i bit će završeni do početka srpnja.

Osim spomenute ulice – prometnice, izvođač radova je dužan izgraditi adekvatne pješačke staze kao i parkirališta za djelatnike i korisnike dječjeg vrtića, ali i sve ostale građane. Prometnica će se izgraditi od križanja ulice Republike Hrvatske i Zagrebačke (benzinska postaja) pa sve do novog vrtića koji se nalazi u simbolično nazvanoj novoj gradskoj ulici – Vrtićka.

Ono što dodatno raduje je neposredna blizina i povezanost triju vitalnih okupljališta Grada Kutjeva pa će se novim parkirnim mjestima objediniti i osigurati ponajprije korisnicima vrtića (svakodnevno radnim danom) pa u slučaju većih posljednjih oproštaja i okupljanja na Gradskom groblju te u konačnici i na nedjeljnim okupljanjima nogometaša Kutjeva i njihove brojne publike kako s odličnim rješenjem kružnog toka oko samog ŠRC Kutjevo tako i novim parkirnim mjestima čime će se puno olakšati dolazak i odlazak s ova tri okupljališta u slučaju povećane prometne frekvencije.

Izvor: kutjevacki.hr

Galerija slika