Ispiši ovu stranicu
Petak, 10 Siječanj 2020 14:18

Poklonili se pjesniku Dobriši Cesariću obilježivši njegov 118. rođendan

Ocijeni sadržaj
(21 glasova)

PETNAEST GODINA ZA REDOM UČENICI I UČITELJI OŠ DOBRIŠE CESARIĆA POLAŽU VIJENAC NA NJEGOVU RODNU KUĆU -

POŽEGA - Povodom obilježavanja 10. siječnja, dana rođenja velikog požeškog i hrvatskog pjesnika Dobriše Cesarića, ove godine 118. godina od rođenja, podno spomen ploče na njegovoj rodnoj kući učenici i učitelji OŠ Dobriše Cesarića iz Požege poklonili su se pjesniku. Održali su kratki umjetnički program s pjesmama i glazbenim točkama, a na spomen ploču na rodnoj kući pjesnika, učenici su postavili vijenac.

 - Mi smo škola koja nosi ime našeg pjesnika Dobriše Cesarića i svake godine, već 15. godinu za redom provodimo školski projekt „Cesarić u Cesariću“. Čitajući Cesarićevu poeziju nameću nam se različite teme, od Slavonije, prijateljstva, znanja, svjetlosti, ljubavi, do u nekoliko posljednjih godina povezivanja glazbene i likovne umjetnosti. Uvijek se vraćamo našem Cesariću i prvom velikom projektu- istakla je ravnateljica Zvjezdana Krip.

Učenike je pozdravio i zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha zaželjevši im što bolje i uspješnije njihove Cesarićeve dane. - - Danas po 15. svjedočimo jednom projektu koji čini ono najvažnije. Kada samo dolazio ovdje, razmišljao sam što smo možda mogli učiniti ispred Grada Požeg i jesmo li učinili dovoljno. Slušajući sada vas, djeco, vidim da ste vi učinili najviše. Pjesnik živi dok žive njegove pjesme i hvala vam što Cesarić zbog vas i dalje živi u svom gradu. – poručio je zamjenik Troha.

 

Galerija slika