Ispiši ovu stranicu
Petak, 27 Rujan 2019 09:25

Rad policije prezentiran djeci i građanima a nagrađeni najbolji policijski službenici

Ocijeni sadržaj
(9 glasova)

OBILJEŽEN DAN POLICIJE I BLAGDAN ZAŠTITNIKA SV. MIHOVILA - 

POŽEGA – Povodom obilježavanja Dana policije i blagdana njihovog nebeskog zaštitnika sv. Mihovila, Policijska uprava je priredila na Trgu sv. Trojstva Dan otvorenih vrata policije. Tom prilikom prezentiran je rad svih segmenata policije i policijskih djelatnosti, za građane Požege. Najviše su u svemu uživala i zanimala se djeca iz dječjih vrtića i osnovnih škola. Posebno je veliko uzbuđenje bilo za njih sjesti na policijski motor, biti u „marici“, razgledati naoružanje, a dobili su i nekoliko edukativnih materijala od žurne službe Centra 112, pa i bojanku za bolje upoznavanje sa žurnim brojem 112 i ostalim žurnim brojevima hitne medicinske pomoći, policije i vatrogasaca.

Uslijedila je svečana sjednica u zgradi PU Požeško-slavonske gdje je načelnik Željko Grgić iznio neke pokazatelje, ali i naglasio niz investicija u kojima sudjeluje policija. Nakon što je pozdravio roditelje i obitelji poginulih i umrlih policajaca, pozdravio je i sve uzvanike i goste svečane sjednice. - Obilježavanje Dana policije prigoda je da se sjetimo i naših hrabrih, odvažnih policijskih službenika koji su osjetili povijesni trenutak te kao mladići prvi stali u obranu Hrvatske. U sjećanje na sve njih koji su dali svoje živote u Domovinskom ratu danas smo polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća te održanom misom u crkvi Svetog Lovre odali počast 30-torici policijskih službenika ove PU.
- Naši građani traže i zaslužuju sigurnost i mir, zaslužuju da im nitko ono što su stvarali svojim mukotrpnim radom za sebe i obitelj ne može na silu uzeti ili otuđiti. Također očekuju da se oni i njihova djeca mogu slobodno kretati i bez straha sudjelovati u svakodnevnom životu. Kako bi se ispunilo sve ono što se traži od policije te postigli zavidni rezultati, policijski službenici na razini ove PU kontinuirano se dodatno educiraju, određena mjesta kadrovski se popunjavaju kvalitetnim i odgovornim službenicima, te se stalno radi na boljoj organizaciji svih ustrojstvenih jedinica kako bi se unaprijedila služba i poboljšao rad policije.
Moram naglasiti da veliki broj naših policijskih službenika daje ogroman doprinos dobrom stanju sigurnost i na razini RH. Već duže vrijeme, svakodnevno, pripadnici IJP Požega angažirani su na čuvanju državne granice od istoka do juga Hrvatske, kao i na osiguranju raznih sportskih i drugih događanja. Veliki doprinos sigurnosti dali su i nadalje daju naši plavci, i to prometni policajci, policajci temeljne policije, službenici dežurstva, službenici po liniji rada sa strancima, kao i naši kriminalistički službenici detektivi. Svi oni brane našu državu od osoba koje ne poštujući hrvatske i zakone Europske unije žele Ilegalno preći državnu granicu ili obavljajući razne policijske poslove tijekom osiguranja turističke sezone na području priobalnih PU pridonose općem dobru svih u Hrvatskoj.
Što se tiče stanja sigurnosti na području naše PU po rezultatima smo trenutno u samom vrhu u RH (NO-kd-72 %), (UR-kd85,4). Navedeni rezultati su bolji u odnosu na prošlu godinu iako su i ti rezultati bili značajno visoki, dok u odnosu na 2017 godinu ti su rezultati dosta poboljšani (NO-16,UR-11). I ostali sigurnosni parametri od prometne problematike do javnog reda su u okvirima zadovoljavajućeg i na najvišoj razini u RH – naglasio je Željko Grgić.
Načelnik Policijske uprave u svom je govoru istakao i odličnu suradnju s općinama, gradovima i županijom kroz projekte iz područja sigurnosti cestovnog programa kroz izgradnju nekoliko pješačkih staza u naseljima. Posebno je istakao i sudjelovanje u tri projekta vrijedna 9 milijuna kuna, obnavljanja i uređenja zgrada policijskih postaja i zgrade PU gdje se vodi računa i o energetskoj učinkovitosti zgrada. Projekti se sufinanciraju uz sredstva EU, državnih fondova i grada Požege.

Posebne čestitke povodom Dana policije i blagdana zaštitnika sv. Mihovila policijskim djelatnicima uputili su u svom obraćanju požeški gradonačelnik Darko Puljašić i požeško-slavonski župan Alojz Tomašević. Oni su istakli dobru suradnju s PU, gdje zajednički provode nekoliko projekata, a posebno su istakli sigurnost na području Požeško-slavonske županije, koja je jedna od najsigurnijih županija. To svakako zahvaljujemo upravo našoj policiji i cjelokupnom sustavu koji se brine za sigurnost građana, istakli su govornici.

Svečana sjednica je prilika i da se istaknu svi oni koji su dali svoj doprinos u radu PU, te su pohvaljeni povodom Dana policije.

ZVONIMIRLUKAČEVIĆ – Odsjek za sigurnost cestovnog prometa,
– voditelj Odsjeka za sigurnost cestovnog prometa
– u zvanju glavni policijski inspektor;

IVICA ĐERAJ – Odjel za obradu kriminaliteta,
– vođa grupe za organizirani kriminalitet i korupciju
– u zvanju glavni policijski inspektor;

DAMIRŽIBERNA – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju policijski narednik;

MARKO ABRAMOVIĆ – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju samostalni policajac;

IVANBOGOVIĆ – Policijska postaja Požega,
– vođa ophodnje
– u zvanju viši policijski narednik;

MARKO GRGIĆ – Policijska postaja Požega,
– policijski službenik za obradu kriminaliteta,
– u zvanju policijski narednik;

SNJEŽANAFILEK – Policijska postaja Požega,
– administrativni tajnik;

SINIŠAĆELIĆ – Policijska postaja Pleternica,
– policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa,
– u zvanju policijski narednik;

PETARNIKIĆ – Policijska postaja Pleternica,
– policijski službenik – prometni motociklist,
– u zvanju viši policajac;

FRANJOTUTIĆ – Policijska postaja Pakrac,
– šef smjene Policijske postaje,
– u zvanju viši policijski narednik;

ALENBRIŠKI – Policijska postaja Pakrac,
– vođa ophodnje,
– u zvanju policijski narednik;

ŠTEFOODOBAŠIĆ – Operativno-komunikacijski centar policije,
– voditelj smjene Operativno-komunikacijskog centra – pritvorski nadzornik,
– u zvanju viši policijski narednik;

BRANKOGILICH – Operativno-komunikacijski centar policije,
– službenik kriptološke sigurnosti – operater na sredstvima veze
– u zvanju viši policijski narednik

MARKO GAŠPAR – Interventna jedinica policije,
– instruktor za obuku,
– u zvanju policijski narednik;

SILVIJEJEGER – Interventna jedinica policije,
– dežurni policijski službenik,
– u zvanju policijski narednik;

ANTOFRANJIĆ – Odjel za pravne poslove i ljudske potencijale,
– voditelj Odjela za pravne poslove i ljudske potencijale,
– u zvanju policijski savjetnik

IVANKAŠTEFANČIĆ – Odjel materijalno-financijskih poslova,
– računovodstveni referent – blagajnik;

VLADIMIRERGOVIĆ – Odjel materijalno-financijskih poslova,
– skladištar.

Uz prigodni domjenak svi uzvanici na Svečanoj sjednici mogli su pogledati i prigodnu izložbu fotografija policijskih djelatnika i službenika MUP-a“Policija kroz fotografiju“.

Galerija slika