Srijeda, 05 Prosinac 2018 14:30

Preventivni program „MOVE – kratka motivacijska intervencija“ u Pakracu

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

PAKRAC - U organizaciji Ureda za suzbijanje zlouporabe droga Vlade RH, a u suradnji s Ministarstvom zdravstva, Hrvatskim zavodom za javno zdravstvo, Ministarstvom socijalne politike i mladih i Ministarstvom unutarnjih poslova, u Pakracu od 3. do 5. prosinca 2018., provodi se program prevencije ovisnosti  „MOVE – kratka motivacijska intervencija“,  odnosno edukacija za savjetodavni rad s mladim rizičnog ponašanja.

Sudionici edukacije su predstavnici službi za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti, službe školske medicine, centara za socijalnu skrb, domova za odgoj djece i mladeži, probacije, zatvorskog sustava i nevladinih organizacija s područja Požeško-slavonske i okolnih županija.

U sklopu modula 9. predmetne edukacije, vođa Grupe kriminaliteta droga PU požeško-slavonske Josip Vidović nazočnima je predstavio zakonski okvir iz područja suzbijanja zlouporabe droga, te opisao konkretna postupanja s počiniteljima kaznenih djela i prekršaja vezanih uz zlouporabu droga. Također je nazočnima prezentirao pojedine uzorke opojnih sredstava kako bi bili u prilici prepoznati iste u svom radu,  te odgovorio na niz upita tijekom edukacije koja su bila vezana za tematiku zlouporabe droga.