Ispiši ovu stranicu
Srijeda, 05 Prosinac 2018 09:46

Glazbom i scenskim prikazima zabavljali ih učenici

Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)

DRUŽENJE STARIJIH OSOBA U PLETERNICI UZ DAN GRADA I VRIJEME ADVENTA - 

PLETERNICA - Starijim osobama s područja grada Pleternice, korisnicima programa Pomoć u kući, upriličeno je zanimljivo druženje u pleterničkoj Gradskoj knjižnici i čitaonici. Za njih je bio organiziran prigodan predblagdanski program koji je podržala i gradonačelnica grada Pleternice sa suradnicima. Bogat i zanimljiv program ispunjen glazbom i igrokazima te prezentacijama projekata koji su bili u provedbi uz preventivno mjerenje krvnog tlaka i razine šećera, plijenio je pozornost u prepunoj dvorani, koja je bila pretijesna za sve zainteresirane i pozvane.  

- Starije su osobe s puno rezultata iza sebe i pune životnog iskustva koje još mogu podijeliti s mladima, zaslužuju našu pažnju i skrb. Sastali smo se ovdje uoči Dana grada s ciljem da okupimo korisnike programa "Zaželi" i korisnike "Dnevnog boravka za zlatno doba" i naravno, sve starije žitelje grada Pleternice i okolnih naselja koji su uključeni u razne aktivnosti upravo kroz tri projekta koja su i ovdje prezentirana. Ono što je bitno naglasiti, svi ti projekti su usmjereni prema socijalnom uključivanju starijih osoba, za njihovo zlatno doba. Želja nam je da ovo druženje postane tradicija, da se u programu koji je vezan za Dan grada kupe svi stariji korisnici oni će se danas ovdje družiti, počastiti. Ono što je važno reći u danim ako je slijede bit će puno druženja i ovakvih zbivanja. Sljedeći tjedan okupit ćemo umirovljenike koji su stekli pravo za isplatu božićnice. Jer, grad smo svi mi, grad su ljudi koji žive na administrativnom području cijelog grada i željeli smo da se vis u ovog blagdansko vrijeme osjećaju uključenima i da ih prigodno darujemo - rekla je gradonačelnica Antonija Jozić dodajući kako i prigodan program za koji su se pobrinuli učenici područne škole Gradac, mladi glazbenici iz Glazbene škole Požega i područnog odjeljenja Pleternica, zbor "Zlatno doba" koji djeluje u sklopu Dnevnog boravka i Branka Valenta kao anegdota puna Baka Mara pokazuje kako je Pleternica grad mladih, grad duha i kreativnosti.

 - Možda u svojoj žurbi i poslu koji obavljamo nismo ni svjesni koje bogatstvo imamo i kroz dječji izričaj i kroz kazališne skupine. Evo i Glazbena škola koja djeluje u Pleternici sedmu godinu donosi mnoge talente za koje vjerujem da će se nakon školovanja vratiti u svoj grad. Pleternica je kreativan grad, grad mladih ali i grad u kojem i starije stanovništvo ima entuzijazma i duga. Sljedeće godine stoga nadamo se kako ćemo za ovu i sve druge manifestacije imati našu Multimedijalnu dvoranu koja treba biti završena do ljeta iduće godine i koja će biti na korištenje svim građanima i udrugama. Kada smo gradili knjižnicu mislili smo kako će prostor s 90-tak mjesta biti prevelik, no očigledno je kako interes za brojne sadržaje postoji i nova dvorana s 225 sjedećih mjesta bit će upravo reprezentativan prostor kakav Pleternica zaslužuje - zaključila je gradonačelnica Jozić. (AGM Kruna)

Galerija slika